chojak21 Opublikowano 15 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2008 W połowie czerwca bieżącego roku miałem wypadek. Mianowicie spadłem z rusztowania z wysokości około 3 metrów. W skutek wypadku doznałem pęknięcia podstawy czaszki, pęknięcia bębenka słuchowego oraz wstrząsu mózgu.W szpitalu podczas badań krwi okazało się, że byłem pod wpływem alkoholu. Badanie stwierdziło zawartość 62,2 mg/dl (co to jest w ogóle za skala? Jaki jest tego przelicznik na promile? Szukałem w internecie ale nigdzie nie mogę się dowiedzieć jakie są normy)Po 10 dniach wypisano mnie do domu. Zalecono pobyt na chorobowym. Po 4 miesięcznej absencji wracam do pracy.Chciałem dowiedzieć się czy ubezpieczyciel (PZU) wypłaci mi odszkodowanie w takim przypadku. Mam jeszcze jakieś dodatkowe ubezpieczenia poza tym podstawowym ale na tę chwile nie orientuje się, matka ubezpieczała wszystkich domowników od nieszczęśliwych wypadków u jakiegoś agenta.Jak mam postępować, gdzie i jakie papiery złożyć?Pierwszy raz w życiu jestem w takiej sytuacji i nie chamiałbym się w tym wszystkim pogubić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chojak21 Opublikowano 15 Października 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Października 2008 Zapomniałem dodać, że wypadek ten nie zdarzył się w pracy tylko podczas docieplania domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi