david19900 Opublikowano 20 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2008 Witam jestem nowy na forum....2 tygonie temu miałem wypadek(Opel Vectra 96r) gosciu wjechał we mnie z podporzadkowanej uderzył w przedni błotnik a ja wbilem sie w ogordzenie szkody sa spore silnik nie odpala(prawie wogole go nie ma) przod caly rozwalony(błotniki zderzak lampy maska, troche nawet drzwi i lusterko,podluznice poszly)Jakim cudem jest zniszczony jeszcze tył auta zdrzak i blotkik tylny szyba przednia zbita....I teraz tak gość jest ubezpieczony w MTU uznano szkode całkowita i powiedzianio ze moghe powoli spzedawac na sześci lub w całosci samochód ale zastanawia mnie to ile dostane jesli to szkoda calokowita??Wersja bez klimy i bez lusterek elektrycznych i szyb posiada gaz znajomy powiedział ze za ok 5 tys sie ja zrobi(ale czesci ze szrotu no i oczywiscie znajomy robi) wiec tak mysle ze u kogos innego i z nowymy czesciami lekko 8 tysiecy.Lecz nie wiem jak to bedzie samochod jestes warty moim zdaniem ok 9tys Ile piemiedzy moge sie spodziewac??A jeszcze rzeczornawca powiedzial ze nie oplaca im sie zabierac samochodu bo wiecej bedzie kosztowac laweta niz samochod czy nie odlicza mi za to ze zostanie u mmnie taki kawał złomu?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
imported_michal Opublikowano 24 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2008 jeżeli zaszła szkoda całkowita to dostaniesz różnicę pomiędzy ceną auta przed wypadkiem a wartością złomu, nie będzie to dużo. Czy dostałeś kosztorysy z ubezpieczalni? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi