Skocz do zawartości
Forum Odszkodowania

wymuszenie pierwszeństwa - uszkodzony Opel Vectra 96r

david19900
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam jestem nowy na forum....2 tygonie temu miałem wypadek(Opel Vectra 96r) gosciu wjechał we mnie z podporzadkowanej uderzył w przedni błotnik a ja wbilem sie w ogordzenie szkody sa spore silnik nie odpala(prawie wogole go nie ma) przod caly rozwalony(błotniki zderzak lampy maska, troche nawet drzwi i lusterko,podluznice poszly)Jakim cudem jest zniszczony jeszcze tył auta zdrzak i blotkik tylny szyba przednia zbita....I teraz tak gość jest ubezpieczony w MTU uznano szkode całkowita i powiedzianio ze moghe powoli spzedawac na sześci lub w całosci samochód ale zastanawia mnie to ile dostane jesli to szkoda calokowita??Wersja bez klimy i bez lusterek elektrycznych i szyb posiada gaz znajomy powiedział ze za ok 5 tys sie ja zrobi(ale czesci ze szrotu no i oczywiscie znajomy robi) wiec tak mysle ze u kogos innego i z nowymy czesciami lekko 8 tysiecy.Lecz nie wiem jak to bedzie samochod jestes warty moim zdaniem ok 9tys Ile piemiedzy moge sie spodziewac??

A jeszcze rzeczornawca powiedzial ze nie oplaca im sie zabierac samochodu bo wiecej bedzie kosztowac laweta niz samochod czy nie odlicza mi za to ze zostanie u mmnie taki kawał złomu??

• 1 miesiąc temu...
jeżeli zaszła szkoda całkowita to dostaniesz różnicę pomiędzy ceną auta przed wypadkiem a wartością złomu, nie będzie to dużo. Czy dostałeś kosztorysy z ubezpieczalni?