graugr Opublikowano 20 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2008 witambyłem sprawcą wypadku, uderzyłem w samochód ciężarowy- betoniarkę. Wypadek miał miejsce 25 września b.r.jak wypłacić z ubezpieczenia odszkodowanie poszkodowanemu?jakie są procedury?nie była wzywana policja, przyznałem się do winykto powinien się zająć całą procedurą? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo_1st Opublikowano 20 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2008 po kasę zgłosi się ten komu na niej zależy, czyli poszkodowany Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
graugr Opublikowano 20 Października 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Października 2008 to oczywiste, tylko mam pytanie, czy to ja mam załatwiać żeczoznawce i wszystkie kwity czy poszkodowany? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamindo Opublikowano 21 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2008 jedyne co powinieneś w tej sprawie zrobić to podać poszkodowanemu numer polisy i TU do którego powinien się zgłosić. Sam poszkodowany umówi się z rzeczoznawcą na oględziny pojazdu, jeżeli nie była wzywana policja Ty jako sprawca powinieneś potwierdzić okoliczności zdarzenia na specjalnych drukach (TU prześle je co Ciebie, poprosi też o pewne dokumenty) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi