guliwer_sz Opublikowano 22 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2008 Witam, 9 maja br. miałam wypadek samochodowy w drodze z pracy do domu. Doznałam skręcenia kręgosłupa, stłuczenia głowy i kolana. 4 miesiące bylam na L-4, natomiast bóle i leczenie trwa do dzisiaj. Dopiero teraz dowiedziałam się, że ze względu na to, że był to wypadek w drodze z pracy do domu powinnam otrzymywać 100% zasiłku. Niestety otrzymywałam tylko 80% ponieważ mój pracodawca nie zglosił tego w Zusie jako wypadek w pracy. Czy w takiej sytuacji mam jakąś szansę, aby odzyskać tą różnice pieniążną??? Co musialabym zrobić?? I czy to prawda, że za wypadek w drodze do lub z pracy ZUS nie wypłaca jednorazowego odszkodowania??? Proszęo odpowiedź!!! Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ewania Opublikowano 22 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2008 Prawda. Ale chorobowe powinno byc 100%. Trzeba teraz zlozyc wniosek do pracodawcy o sporzadzenie karty wypadku "w drodze" i wyrównanie zasiłku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi