natala1 Opublikowano 28 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2008 Witammiałem wypadek samochodowy opisywałem wcześniej teraz okazało się, że sprawca wypadku jechał pojazdem bez zgody właściciela auta i do tego pjany, dowiedziałem się że w takim przypadku TU może odmówić odszkodowania OC pojazdu, a ja muszę oddać sprawę do sądu i domagać się odszkodowania od sprawcy wypadku. Czy ktoś miał taki przypadek? jezeli tak to proszę o informację i pomocpozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szkodnik Opublikowano 29 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2008 Nie jest tak źle! Jeżeli wina kierującego jest udowodniona to odszkodowanie wypłaca ubezpieczyciel sprawcy, który ma potem prawo dochodzić wypłaconego odszkodowania bezpośrednio od sprawcy. Tak więc szkodę zgłaszasz i likwidujesz tam gdzie był ubezpieczony samochód sprawcy. Zakład ubezpieczeń nie ma prawa odmówić wypłaty odszkodowania z tego powodu, że sprawca był pijany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi