grzes Opublikowano 31 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2007 Dobry wieczór.Proszę o pomoc! Zakład ubezpieczeń odmówił mi wypłaty odszkodowania za włamanie do mieszkania!W wyjaśnieniu stwierdzono, że balkon był otwarty, kpiną niesamowitą mi to pachnie,Drzwi mam antywłamaniowe, jedne z nowszych na rynku, a właśnie nimi się dostali! poza balkonem wszystko było zamknięte należycie, wiem w końcu, że raz nieprzekręcony klucz może oznaczać utratę ewentualnego odszkodowania...Zabrali DVD, telewizor plazmowy i laptopa.Warto walczyć dalej? Otwarty balkon to nie jest wystarczający powód odrzucenia roszczenia, moim zdaniem.czekam na opiniepozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Campter.pl Opublikowano 1 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2007 Czy na drzwiach są ślady włamania? Czy ostatecznie złodzieje zdołali je otworzyć i nimi wejść? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Becket Opublikowano 8 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2007 grześ wrote:Dobry wieczór.Proszę o pomoc! Zakład ubezpieczeń odmówił mi wypłaty odszkodowania za włamanie do mieszkania!W wyjaśnieniu stwierdzono, że balkon był otwarty, kpiną niesamowitą mi to pachnie,Drzwi mam antywłamaniowe, jedne z nowszych na rynku, a właśnie nimi się dostali! poza balkonem wszystko było zamknięte należycie, wiem w końcu, że raz nieprzekręcony klucz może oznaczać utratę ewentualnego odszkodowania...Zabrali DVD, telewizor plazmowy i laptopa.Warto walczyć dalej? Otwarty balkon to nie jest wystarczający powód odrzucenia roszczenia, moim zdaniem.czekam na opiniepozdrawiamOtwarte drzwi nie są wystarczającym powodem odrzucenia roszczenia ?!To tak jakby Pan zostawił otwary samochód i domagał się odszkodowania z AC. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzes Opublikowano 9 Marca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2007 Becket wrote:grześ wrote:Dobry wieczór.Proszę o pomoc! Zakład ubezpieczeń odmówił mi wypłaty odszkodowania za włamanie do mieszkania!W wyjaśnieniu stwierdzono, że balkon był otwarty, kpiną niesamowitą mi to pachnie,Drzwi mam antywłamaniowe, jedne z nowszych na rynku, a właśnie nimi się dostali! poza balkonem wszystko było zamknięte należycie, wiem w końcu, że raz nieprzekręcony klucz może oznaczać utratę ewentualnego odszkodowania...Zabrali DVD, telewizor plazmowy i laptopa.Warto walczyć dalej? Otwarty balkon to nie jest wystarczający powód odrzucenia roszczenia, moim zdaniem.czekam na opiniepozdrawiamOtwarte drzwi nie są wystarczającym powodem odrzucenia roszczenia ?!To tak jakby Pan zostawił otwary samochód i domagał się odszkodowania z AC.Nie miałem czasu się odezwać, ale...spraw już się zakończyła, odszkodowania nie przyznali, może się będę odwoływał, ale nie wiem czy jest sens...Świetnie jest podpisać umowę z jakimś agentem ubezpieczeniowym, który nachalnie załatwia sprawę, nie objaśni znaczenia umowy i znika.A potem dupa!! opierniczą mieszkanie i nawet nic ci po ubezpieczeniu!a dodam, że balkon w prawdzie był lekko uchylony, ale ja mieszkam na 3 piętrze na miłość boską!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbara500 Opublikowano 20 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2008 no niestety tak właśnie wygląda rzeczywistość- nawet uchylone okno może spowodować odmowę wypłaty odszkodowania... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
John Smith Opublikowano 6 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2008 Jasne najlepiej zganiać winę na agenta ;]Przeczytaj owu na pewno jest w nim mowa o kradzieży Z WŁAMANIEM i rabunku. Jeśli na miejscu była policja spisali tam te swoje ceremoniały i stwierdzili włamanie to też nikt nie ma prawa ci odmawiać ubezpieczenia. Jeśli mieszkanie jest na 3 piętrze to też pewnie nie wymaga krat w oknach ale na 100% masz w OWU ze "wszystkie otwory w murach muszą być należycie zabezpieczone" oraz "towarzystwo nie odpowiada za szkody powstałe w skutek rażącego niedbalstwa" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi