mikeyp Opublikowano 24 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2008 Witam,kilka dni temu miałem wypadek na terenie Belgii,czy ktos wie jakie sa procedury powypadkowe?,nie byłem sprawcą,i z tego tytułu mam wiele problemów,przede wszystkim jak narazie musze sam siebie reprezentowac,mam na mysli gromadzenie kopii dokumentów,przesyłanie ich do firmy ubezpieczeniowej sprawcy,czy to jest normalne?,probowałem kontaktowac sie z ambasadą, ale raczej nie sa zainteresowani pomocą,dlaczego ambasada?hmm dobre pytanie,poniewaz moja ubezpieczalnia wypieła sie na mnie bo nie zgłaszam szkody z tytułu ac,tylko oc sprawcy.Wiem ze Belgia to specyficzny kraj a co za tym idzie i prawo drogowe.Moze ktos miał taką sytuacje i moze mi pomóc,z góry dziekuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
imported_michal Opublikowano 25 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2008 no niestety ja o wypadkach i odszkodowaniach w Belgii wiem niewiele. Wydaje mi się, że będą mieli podobne uregulowania co Niemcy. A powiedz nie lepiej Ci zgłosić szkodę z ubezpieczenia AC? ubezpieczyciel zgłosi wtedy sobie regres do ubezpieczyciela OC sprawcy wypadku z Belgii:)prostsze to niż staranie się o odszkodowanie z Belgii bezpośrednio:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikeyp Opublikowano 25 Listopada 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2008 witam,no tak to było by prostsze ale czy zgłoszenie tego z AC nie bedzie jednoznaczne z przyznaniem sie do winy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi