Witam,
mam kłopot z wyegzekwowaniem prawidłowej likwidacji szkody z firmy ubezpieczeniowej Liberty Direct. Jest to szkoda z pakietu ubezpieczenia dodatkowego szyb. W trakcie jazdy w szybę czołową uderzył kamień powodując uszkodzenie po stronie pasażera, po zgłoszeniu szkody firma Liberty Direct skierowała mnie do firmy z którą mają podpisaną umowę NordGlass w celu wymiany lub naprawy szyby czołowej. Po oględzinach pracownika firmy NordGlass stwierdził że mogą wymienić szybę bo jest trochę spiaskowana i uszkodzenie rzeczywiście może nie dać się naprawić. Ustaliłem termin następnej wizyty za dwa tygodnie, wtedy też miała zapaść decyzja Liberty Direct czy wymiana czy naprawa. Przy następnej wizycie dowiaduję się że firma Liberty zaleciła wykonanie naprawy. Po dokonanej naprawie szyba czołowa wygląda fatalnie, miejsce naprawy jest widoczne gołym okiem, naprawa jest nieestetyczna, widoczne są pęknięte struktury szkła, pęknięcie nie jest do końca wypełnione klejem oraz widoczne rozmazanie na szybie od żywic utwardzających klej. W związku z powyższym napisałem reklamację na likwidację szkody do Liberty Direct, oni znów skierowali sprawę do rozpatrzenia przez NordGlass. Firma NordGlass po umówionych oględzinach naprawionej szyby stwierdziła, że naprawa jest wykonana zgodnie z ich procedurami i nie uznają reklamacji. Na podstawie opinii NordGlass firma Liberty Direcy odrzuciła moją reklamację od likwidacji szkodo powołując się na opinię firmy NordGlass. Firma Liberty Direct pozostawia mi jedynie dochodzenie roszczeń na drodze postępowania sądowego. Poproszę o Państwa opinię i na ile jest szansa aby wygrać z obiema firmami, jedna unika odpowiedzialności z ubezpieczenia i druga unika odpowiedzialności za swoją pracę.
Pomimo posiadanego ubezpieczenia szyb, zakończona likwidacja szkody mnie nie satysfakcionuje, szyba wygląda fatalnie.