joanna11985 Opublikowano 31 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2008 prawie trzy tygodnie temu mielismy pozar w domu, lokatorka zapomniala wylaczyc kuchenki z olejem w garnku. gasilismy pozar, rzucilam koc i wszystko wybuchlo na mnie mimo ze bylam daleko od kuchenki. nikomu nic sie nie stalo, tylko niestety mi. jestem trzeci tydzien na zwolnieniu, mam poparzenia twarzy, klatki piersiowej, powycinana skore z dloni oraz poparzona cala prawa reke do ramienia. jakie sa szanse na odszkodowanie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
odszkodowanie Opublikowano 13 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2008 wyłącznie od sprawcy szkody lub własnego ubezpieczenia NW. Sprawczynię wypadku możesz oskarżyć przedsądowo żądając zadośćuczynienia. Jeżeli nie zechce wypłacić odszkodowania możesz skierować sprawę do sądu. Oczywiście co do zasadności pozwu i jego szans na wygraną musisz zapytać adwokata. Ja nie jestem w stanie odpowiedzieć na to pytanie, tym bardziej, że twój opis jest dość krótki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi