matrix Opublikowano 1 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2008 Witam w maju tego roku zostalem potracony przez samochod doznalem nastepujacych obrazen wstrząśnienie mózgu, zwichnięcie i naderwanie stawów i więzadeł kolana prawego, skręcenie stawu kolanowego prawego z rozległym krwiakiem, uszkodzenie całego więzadła krzyżowego przedniego, z częściowym uszkodzeniem więzadła tylnego, uszkodzenie więzadła pobocznego piszczelowego. Na większej długości mojej lewej ręki znajdują się liczne bordowe blizny. Napisalem pisemko do zakladu ubezpieczajacego samochod sprawcy aby ubiegac sie o zadoscuczynienie z policy oc. W tej chwili dostalem pismo ze mam ok 10 % uszczerbku na zdrowiu i wyplaca mi ok 6000zl . W szpitalu spedzilem 10 dni mialem 2 operacje 1) artroskopia 2) rekonstrukcji ACL. Moim zdaniem te 10 % jest troszke za malo ,poniewaz nie mialem zadnej komisji .Jak oni mogli okreslic moj uszczerbek na zdrowiu jak nie widzieli mojej reki ... cala w bliznach ? ? Mam zwiazku z tym pytanie jaki czy te 10% jest nie za malo i czy moge sie odwołać i wywalczyc cos wiecej ? prosze o rady z gory dziekuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kasia111 Opublikowano 18 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2008 Z tego co się orientuję to przede wszystkim jest to propozycja ugody więc lepiej niczego nie podpisywać bo później może być niemożliwe "odkręcenie" i chyba warto wziąść prawnika. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi