Tomasz Opublikowano 1 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2008 Witam,w połowie sierpnia mialem wypadek samochodowy: na jezdnie wyskoczył mi pies w wyniku czego uderzylem w drzewo. Po całym zdarzeniu zadzwoniłem na policję. Spisali protokuł dmuchnąłem w alkomat, który wykazał 0,07mg/l, wiec dopuszczalną normę.Kilka dni temu przyszedł list z pzu, z którego dowiaduję się,że odszkodowanie nie może zostać wypłacone ponieważ kierowca miał śladowe ilości alkoholu w wydychanym powietrzu. Czy Państwa zdaniem decyzja pzu jest prawnie uzasadniona? Czy warto odwoływać sie od ich decyzji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
odszkodowanie Opublikowano 13 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2008 zanim się odwołasz zapoznaj się z OWU umowy ubezpieczenia AC, być może jest zapis który zakazuje wszelkich znaków spożycia alkoholu, a nie jak w prawi drogowym dopuszcza jakąś normę.potem odwołanie a na koniec sąd. bez zapoznania z OWU nikt nie udzieli Ci pewnej odpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi