Skocz do zawartości
Forum Odszkodowania

Czy się nalezy?Ubezpieczenie grupowe

gienia997
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam .Mam pytanie .Jestem zatrudniona na umowe o prace od 2.10.08,w tym też dniu zostałam ubezpieczona w PZU -ubezpieczenie grupowe.Stało się nieszczęście zmarł mój mąz 9.10 08,ale składka wpłynęła 14.10.08.Czy w takim przypadku PZU wypłaci świadczenie za śmierć męża.DZiekuję.

ODSZKODOWANIE ZA REZYGNACJĘ Z IMPREZY TURYSTYCZNEJ

Na nasze nieszczęście w lipcu br z powodu wykrycia choroby nowotworowej u mojej mamy zmuszeni byliśmy zrezygnować z opłaconych wakacji , których ona również miała być uczestnikiem. Umowa usługi turystycznej zawarta została z nią osobno oraz 2 os. dorosłe +dziecko (ten sam lot,ten sam hotel osobny pokój).Biuro turystyczne zwróciło po potrąceniach kwotę za hotel jednak do odyzskania pozostały koty za bilet lotniczy.

Taki wniosek został zgłoszony dla 4 osób. W związku z kłopotami z sercem i koniecznością pilnego poddania się zabiegowi usunięcia nowotworu nastąpiła przedmiotowa rezygnacja wszystkich osób gdyż trudno żebym jako córka z synem czyli wnukiem chorej bawiła się na wakacjach kiedy mama jest chora na śmiertelną chorobę.

Likwidacja szkody -zwrot kosztów biletów lotniczych trwa od 04-08 i nie otrzymałam żadnego nawet pisma co ze sprawą.

Skieorwałam na razie skargę do rzecznika ubezpieczonych ale też rozpatruje od ok. 3 tygodni. Proszę o pomoc co robić żeby odzyskać te pieniądze. Zamierzam wystąpić z przedsądowym wezwaniem do zapłaty względem T.U. czy to słuszna droga?