gienia997 Opublikowano 2 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2008 Witam .Mam pytanie .Jestem zatrudniona na umowe o prace od 2.10.08,w tym też dniu zostałam ubezpieczona w PZU -ubezpieczenie grupowe.Stało się nieszczęście zmarł mój mąz 9.10 08,ale składka wpłynęła 14.10.08.Czy w takim przypadku PZU wypłaci świadczenie za śmierć męża.DZiekuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agatka33 Opublikowano 3 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2008 Jeżeli składka wpływa do 20 tego to jest to wpłata za bieżący miesiąc, więc w twoim przypadku za cały październik. Pzu powinno zaplacic. Wyrazy współczucia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gienia997 Opublikowano 4 Listopada 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2008 DZIĘKI BARDZO . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rudi Opublikowano 4 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2008 ODSZKODOWANIE ZA REZYGNACJĘ Z IMPREZY TURYSTYCZNEJNa nasze nieszczęście w lipcu br z powodu wykrycia choroby nowotworowej u mojej mamy zmuszeni byliśmy zrezygnować z opłaconych wakacji , których ona również miała być uczestnikiem. Umowa usługi turystycznej zawarta została z nią osobno oraz 2 os. dorosłe +dziecko (ten sam lot,ten sam hotel osobny pokój).Biuro turystyczne zwróciło po potrąceniach kwotę za hotel jednak do odyzskania pozostały koty za bilet lotniczy.Taki wniosek został zgłoszony dla 4 osób. W związku z kłopotami z sercem i koniecznością pilnego poddania się zabiegowi usunięcia nowotworu nastąpiła przedmiotowa rezygnacja wszystkich osób gdyż trudno żebym jako córka z synem czyli wnukiem chorej bawiła się na wakacjach kiedy mama jest chora na śmiertelną chorobę.Likwidacja szkody -zwrot kosztów biletów lotniczych trwa od 04-08 i nie otrzymałam żadnego nawet pisma co ze sprawą.Skieorwałam na razie skargę do rzecznika ubezpieczonych ale też rozpatruje od ok. 3 tygodni. Proszę o pomoc co robić żeby odzyskać te pieniądze. Zamierzam wystąpić z przedsądowym wezwaniem do zapłaty względem T.U. czy to słuszna droga? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi