kuba00001 Posted November 2, 2008 Share Posted November 2, 2008 Zostawiłem auto do wyceny powypadkowej w warsztacie specjalizującym się naprawach kontenerów. Właściciel zaproponował mi szybką naprawę gotówkową lub "długą" naprawę bezgotówkową. Zgodziłem się na szybka naprawę. Auto jest naprawione jednak zmieniła się cena za usługę i do dość znacznie w porównaniu z pierwszą wyceną. Zastanawiam się czy ubezpieczyciel zwróci mi taką kwotę i dlatego zastanawiam sie nad naprawą bezgotówkową. Jednak właściciel powiedział że nie wyda mi auta do chwili kiedy nie dostanie potwierdzenia z Compensy. Czy ma do tego prawo?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
adas26 Posted November 2, 2008 Share Posted November 2, 2008 Oczywiście właściciel warsztatu nie ma gwarancji że szkoda zostanie pokryta przez TU , nawet jeżeli szkoda jest rozliczana bezgotówkowo to w druku cesji jest adnotacja ze w przypadku niepokrycia kosztów naprawy przez zakład ubezpieczeń własciciel pojazdu jest zobowiązany do poniesienia tych kosztów w terminie 7-14 dni od dnia wystawienia faktury odnosnie kosztów to jeżeli jest jakaś wcześniejsza umowa lub kosztorys to niema prawa zmieniać kosztów naprawy . Takie zmiany powinny być uzgadniane z włascicielem pojazdu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Sign In Now