danny_nwd Opublikowano 5 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2008 Witam. Mam 22 lata. Nie pracuje ale studiuje się zaocznie, dlatego jestem ubezpieczony w ZUSie, podpisany pod ubezpieczenie mojej mamy, która jest na rencie. Parę dni temu miałem wypadek samochodowy jadąc do szkoły. Zlamałem obojczyk i musiałem przejść operacje w celu jego zespolenia. Teraz nosze reke na temblaku i mam druta i obojczyju. Moje pytanie brzmi: Czy należy mi się jakieś odszkodowanie z tego tytułu? Słyszałem od znajomego że w przypaku takiego ubezpieczenia nie ma odszkodowania. Jeżeli jednak jest, jak powinno wyglądać złożenie wniosku? Gdzie się udać i ile jest czasu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
himera Opublikowano 15 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2008 Byłeś sprawcą tego wypadku ? Czy jechałeś jako pasażer ? to podstawowe pytania ... jako sprawca możesz mieć wykupione przy oc nnw i z tego się starać o odszkodowanie opisz całą sprawę trochę bardziej szczegółowo ... No i sprawdź czy masz te nnw wykupione bardzo cześto agenci dodają to ubezpieczenie przy zakupie OC... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi