wypadek przy pracy w Irlandii- złamany nadgarstek
Założył imported_lukasz, 4 listopada 2008 · 656 wyświetleń
izabelak1987 napisał(a):
witam nazywam sie Izabela i pracuje od 3 miesiecy w hotelu jako kelnerka. skrecilam noge w kostce i cos stalo sie z palcem (wyglada na przemieszczenie kosci) definitywna wina pracodawcy . poslizgnelam sie na wodzie ktora ciekla ze sciany prosto na podloge. pojechalam do szpitala gdzie po 5 godzinach czekania zrobiono redgena i stwierdzono ze nic niejest zlamane. wystawiono zwolnienie na 3 dni ktore dzisiaj sie koncza. ja nie jestem w stanie isc jutro do pracy gdyz praca kelnerki polega na dosyc szybkim chodzeniu.
chcialabym sie dowiedziec kto ponosi koszty szpitala i czy powinni mi zaplacic za dni ktore przesiedzialam w domu z ich winy? jak i gdzie powinnam sie starac o odszkodowanie i oplacenie fizykoterapi w trakcie ktorej wlasnie jestem.
prosze o szybka odpowiedz
keri napisał(a):
izabelak1987 napisał(a):
witam nazywam sie Izabela i pracuje od 3 miesiecy w hotelu jako kelnerka. skrecilam noge w kostce i cos stalo sie z palcem (wyglada na przemieszczenie kosci) definitywna wina pracodawcy . poslizgnelam sie na wodzie ktora ciekla ze sciany prosto na podloge. pojechalam do szpitala gdzie po 5 godzinach czekania zrobiono redgena i stwierdzono ze nic niejest zlamane. wystawiono zwolnienie na 3 dni ktore dzisiaj sie koncza. ja nie jestem w stanie isc jutro do pracy gdyz praca kelnerki polega na dosyc szybkim chodzeniu.
chcialabym sie dowiedziec kto ponosi koszty szpitala i czy powinni mi zaplacic za dni ktore przesiedzialam w domu z ich winy? jak i gdzie powinnam sie starac o odszkodowanie i oplacenie fizykoterapi w trakcie ktorej wlasnie jestem.
prosze o szybka odpowiedz
W sprawie dochodzenia odszkodowania najlepiej zgłosić się do firmy zajmującej się takimi sprawami. Pomogą ci w kwestiach związanyc z prawem obowiązującym w Irlandii. Firmy takie posiadają również obsługę polskojęzyczną. Musiałabyś im dostarczyć wszystkie dokumenty związane z wypadkiem, głównie dokumenty ze szpitala. Czy wypadek zgłosiłaś do przełożonych? Moja dziewczyna miała podobny wypadek...poślizgnęła się się na rozlanym oleju w swoim miejscu pracy. W wyniku czego miała złamaną rękę. Skorzystaliśmy z usług firmy takiej o jakiej wspominałem wcześniej. Na razie sprawa się nie zakończyła ponieważ tego typu sprawy trwają w Irlandii długo, ale my jesteśmy dobrej myśli. Powodzenia