mika Posted May 23, 2007 Share Posted May 23, 2007 Witam, mam takie pytanie. Mój chłopak ubezpieczyl samochód w Compensie. Ja miałam nim kolizję, policja spisała protokół, przyznałam się do winy,m dostałam mandat i teraz się zastanawiam czy Compensa wypłaci odszkodowanie poszkodowanym? ponieważ w ankiecie ktorą dostaliśmy od COmpensy jest pytanie: czy ubezpieczony wyraził zgodę na prowadzenie auta przez sprawcę. Po co im to? chcą uniknąc wypłaty kasy i zwalić wszystko na mnie? i ja mam wypłacać te pieniadze chociaż ich nie mam a OC jest opłacone i to nie małe ale OC to chyba na auto sie zakłada a nie na osobę? bo ja już nie wiem naprawdę a zaczynam sie już martwic. Mój chłopak nie ma jeszcze prawa jazdy, egzamin ma za 2 tygodnie, dlatego ja korzystałam z samochodu... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mirek6 Posted May 24, 2007 Share Posted May 24, 2007 Gdyby w ankiecie Twój chłopak stwierdził iż zgody nie miałaś to mogłoby to oznaczać że samochód np. ukradłaś i Ubezpieczyciel mógłby po wcześniejszej wypłacie odszkodowania poszkodowanym dochodzić jego zwrotu od Ciebie. Teraz już masz chyba jasność co należy wpisać w ankiecie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts