Jump to content
Forum Odszkodowania

OC w Compensie sprawcy a wyplata odszkodowania z tego OC poszk.

Recommended Posts

Witam, mam takie pytanie. Mój chłopak ubezpieczyl samochód w Compensie. Ja miałam nim kolizję, policja spisała protokół, przyznałam się do winy,m dostałam mandat i teraz się zastanawiam czy Compensa wypłaci odszkodowanie poszkodowanym? ponieważ w ankiecie ktorą dostaliśmy od COmpensy jest pytanie: czy ubezpieczony wyraził zgodę na prowadzenie auta przez sprawcę. Po co im to? chcą uniknąc wypłaty kasy i zwalić wszystko na mnie? i ja mam wypłacać te pieniadze chociaż ich nie mam a OC jest opłacone i to nie małe

ale OC to chyba na auto sie zakłada a nie na osobę? bo ja już nie wiem naprawdę a zaczynam sie już martwic. Mój chłopak nie ma jeszcze prawa jazdy, egzamin ma za 2 tygodnie, dlatego ja korzystałam z samochodu...

Gdyby w ankiecie Twój chłopak stwierdził iż zgody nie miałaś to mogłoby to oznaczać że samochód np. ukradłaś ;-) i Ubezpieczyciel mógłby po wcześniejszej wypłacie odszkodowania poszkodowanym dochodzić jego zwrotu od Ciebie. Teraz już masz chyba jasność co należy wpisać w ankiecie ;-)