leszek21 Posted November 9, 2008 Share Posted November 9, 2008 witam i mam pytanie przy wymianie wodomierza urwal sie zawor zabezpieczajacy doplyw wody i z tego powodu zostal zalany lokal sasiada kto teraz musi pokrywac koszty remintu ja albo spoldzielnia ja nie jestem ubezpieczona a sasiad tez nie chociaz to jest jego mieszkanie wlasnosciowe poprosze o odpowiedz i jeszcze jedno kto jest obowiazany do wymiany wodomierzy ja czy spoldzielnia mieszkaniowa dziekuje Link to comment Share on other sites More sharing options...
odszkodowanie Posted November 13, 2008 Share Posted November 13, 2008 nie wiem kto jest zobowiązany do wymiany wodomierzy, ale szkody wynikłe z zalania, niestety poniesiesz Ty:/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
szkodnik Posted November 13, 2008 Share Posted November 13, 2008 Jeżeli wodomierz był własnością spółdzielni i wymieniany był na jej zlecenie to stroną odpowiedzialną będzie oczywiście spółdzielnia. Jeżeli sam wymieniałeś wodomierz to odpowiadasz osobiście, a jeżeli na Twoje zlecenie robił to hydraulik, to względem poszkodowanego odpowiadasz TY, ale możesz starać się o zwrot wypłaconego odszkodowania od wykonawcy, jeżeli do uszkodzenia doszło z jego winy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Sign In Now