oferty ubezpieczenia AC

Założył Andrusssek, 24 marca 2009 · 321 wyświetleń

Andrusssek

Chciałbym się dowiedzieć jaka ubezpieczalnia Waszym zdaniem

jest najlepsza,która nie sprawia problemów przy wypłacie potencjalnego odszkodowania itd...

Interesuje mnie również co dzieje się z autem znalezionym kiedy już odszkodowanie zostało

wypłacone, jak również w przypadku pożaru auta np. wnętrza czy wtedy pokrywają naprawę czy

wypłacają odszkodowanie gdy nie chcę już użytkować takiego samochodu z obawy o potencjalne

awarie... Dzięki za odpowiedz. Pozdrawiam Andrzej

gruz

Nie da się zaproponować dobrego TU. Każde TU ma inne AC, więc polisę musisz dostosować do własnych potrzeb.

W większości TU, po kradzieży pojazdu i wypłaceniu odszkodowania, gdy następnie pojazd się znajdzie, to jest on już własnością TU i ono nim rozporządza. Prawdopodobnie mógłbyś odkupić od nich to auto, ale nie wiem czy się da (formalnie jeśli byłeś pierwszym właścicielem pojazdu to po odkupieniu byłbyś trzecim TY-TU-TY).

Co do spalenia to TU nie przejmuje pojazdu (w zasadzie robi to tylko przy kradzieży). Wypłaca odszkodowanie - naprawa jest opłacalna (najczęściej do 70% wartości rynkowej (WR)) to płacą za naprawę, jeśli całkowita to wypłacają WR i wartość warku. Auto w obu przypadkach zbywasz Ty.