jeracky Opublikowano 7 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2008 WitamSkradziono mi auto, które wzięliśmy z żoną na kredyt pod koniec lipca, sprawę zgłosiłem do ubezpieczyciela, policji.etc..Postępowanie na policji trwało bardzo długo (do 22.09) takie sa podobno procedury....choroba osoby prowadzącej oraz szereg pomyłek ze strony Policji.Co w rezultacie pozwoliło mi na dostarczenie ostatecznych dokumentów do TU 27.10.Proszę o informacje ile czasu ma TU na zamknięcie sprawy ( 14 dni czy 30 )od momentu dostarczenia ostatnich dokumentów (27.10).Jak dzwoniłem do TU to stwierdzili,że sami muszą sprawdzić dlaczego tak długo trwało sledztwo etc...mam wrażenie,że zaczynają grać na zwłokę a ja nadal płacę raty, gdyz auto było skredytowane w 100%Pozdrawiam jarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
odszkodowanie Opublikowano 13 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2008 30 dni kalendarzowych ma ubezpieczyciel, zgodnie z ustawą, na wypłacenie odszkodowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szkodnik Opublikowano 13 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2008 Dodatkowo ma 14 dni od ustąpienia ostatniej przeszkody, która uniemożliwiała wypłaty w terminie 30-sto dniowym, z tym że po 30 dniach powinien zawiadomić o braku możliwości zamknięcia postępowania w powyższym terminie, a maksymalnie ma 90 dni na zamknięcie postępowania wypłatą lub odmową wypłaty. Termin tem może być wydłużony jedynie w przypadku prowadzenia postępowania sądowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jeracky Opublikowano 14 Listopada 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2008 Na szczęście (mam nadzieję) miałem auto ubezpieczone D.A.S i skierowałem pismo z prośba o pomoc w ściągnięciu odszkodowaniaNa razie pismo poszło do Warty i czekamyPozdrawiamJak są osoby zainteresowane mogę informować na bieżąco?Dzięki za info Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Murllyka Opublikowano 25 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2008 30 dni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi