wini911 Opublikowano 7 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2008 mam 16 lat mieszkam w toruniu cwicze akrobatyke. mam problem 9 czerwca 2008r miałem wypadek na sali akrobatycznej w toruniu czego skutkiem było skrecenie kregosłupa szyjnego, przez przeszło miesiąc chodziłem w kołnierzu ortopedycznym, przez nastepne 2 tygodnie uczeszczałem na rehabilitacje, po zakonczeniu leczenia, pomimo tego ze czułem jeszcze dosyc mocny ból w odcinku szyjnym, po zgromadzeniu wszyskich dokumentów wysłałem je, aby otrzmac roszczenie. Wczoraj otrzymałem list w którym odczytałem ze wysokosc mojego roszczenia wynosi 140zł. Ustalili 2% uszczerbku na zdrowiu. Jestem ubezpieczony w TUiR "WARTA" i wydaje mi sie ze to co mi wypłacili jest śmieszną kwotą, gdzie mam sie odwołać od tego roszczenia? Ile moge żądać? jaką sume powinienem dostac? czy pisząc do nich to odwołanie mam uwzglednic to ze uczeszczałem na akrobatyke siłownie i box a teraz nie powinienem praktycznie na nic chodzic? że wraz ze zmianą pogody czuje ból, albo jak wstaje rano? biorą takie rzeczy pod uwagę? bym był wdzieczny gdyby ktos mi pomógł bo kompletnie nie wiem co mam z tym zrobic, a mam tylko miesiąc na odpowiedz. Prosił bym o szybką odpowiedz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
odszkodowanie Opublikowano 13 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2008 oczywiście powtarzam, że warto skwapliwie korzystać z możliwości odwołania od decyzji Warty. To jedna z najmniej przeze mnie lubianych ubezpieczalni (jeżeli wogóle można je lubić)poproś o protokół z oceny komisji lekarskiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szkodnik Opublikowano 13 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2008 Ztego co piszesz to wynika, że ubezpieczyłeś się w zakresie NNW na 7000zł, a więc nie wymagaj kokosów. Pytanie "ile mogę żądać" jest źle postawione ponieważ decyduje tu stopień uszczerbku na zdrowiu jaki powstał w związku z wypadkiem, a odszkodowanie jest iloczynem sumy ubezpieczenia i procentu określającego uszczerbek na zdrowiu. Jeżeli w wyniku odwołania stopień uszczerbku na zdrowiu zostanie podniesiny np. do 4%, to dostaniesz dodatkowo kolejne 140zł. Odwoływać się oczywiście warto! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wini911 Opublikowano 14 Listopada 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2008 a gdzie mam sie z tym zgłosic i jak ma wyglądac to odwołanie?"poproś o protokół z oceny komisji lekarskiej" kogo mam o to poprosic? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wini911 Opublikowano 19 Listopada 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2008 odpisze ktoś? bo czas mi leci;/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
himera Opublikowano 19 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2008 było już kilka razy na forum lipiec pisał jak powinno wyglądać odwołanie od decyzji w tym przypadku Warty ... wklejam cytat : Aby się odwołać od decyzji ZU musisz udowodnić że twój uszczerbek został nieprawidłowookreślony na podstawie ich wewnętrznych tabel.Odwołania nie możesz opierać na "odczuciu" iż przyznany procent jest zbyt niskiAle na medycznych argumentach dzięki którym możesz podwyższyć ten procent.Ale jak już chcesz spożytkować swoją "dużą energie" smile na walce z ubezpieczycielem to:a) wystąp do ubezpieczalni o kopie orzeczenia lekarskiego na jej podstawie jak wieszokreślono Ci % uszczerbku na zdrowiu.b) przyda Ci się również kopia ich tabeli na podstawie której określili uszczerbekc) porównujesz decyzje wydaną przez orzecznika z tym co jest napisane w tabeli,d) powinaś również poprosić lekarza prowadzącego o opinię na temat twoichurazów a jeżeli mamy do czynienia z urazami ortopedycznymi trzeba uzyskać opis tzw. ubytków funkcjonalnych kończyny. I tu dochodzimy do najważniejszej częsci odwołać się możesz jeżeli procent trwałego uszczerbku nazdrowiu jest niższy od tego tego % który został zdefiniowany w tabelach no i jeżelipotrafisz wykazać że został on źle obliczony. Jeżeli te różnice są duże wartozlecić sprawę niezależnemu lekarzowi orzecznikowi kosztuje to najczęściej kilkaset złotych.Jeśli procent trwałego uszczerbku jest równy lub wyższy odwołanie nie ma sensu.Tak czy siak na większą kasę za doznane krzywdy masz szanse pozywając właściciela sklepu.Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DanaKB Opublikowano 28 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2020 Wraz z mężem mieliśmy wypadek komunikacyjny, oboje doznaliśmy urazu kręgosłupa szyjnego z tym że u męża stwierdzono dodatkowo uraz głowy z raną ciętą i stłuczenie klatki piersiowej od pasów. Ja ucierpiałam trochę mniej. Mężowi zaproponowali 1500zł na ugodę a mi całkowicie odmówili wypałty. Czy mam tak jak pisza powyżej uzyskać ich orzeczenie i złożyć odwołanie, na co mogę się powołać żeby tez uzyskać chociaż ugodę. Nnie chcę zarobić na tym wypadku, ale przez prawie miesiąc byłam wyłączona z życia, nadal mam problemy z poruszaniem głową i bolesności na zmianę pogody, więc należy mi się odszkodowanie za wszystko co wycierpiałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marta Sordon Opublikowano 29 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2020 Szanowna Pani, w przypadku odmowy wypłaty odszkodowania za szkodę osobową konieczne jest uzyskanie od ubezpieczyciela decyzji wraz z orzeczeniem lekarskim, będącym podstawą odmowy wypłaty świadczenia. Jeśli odmowa dotyczy braku uszczerbku na zdrowiu, ma Pani oczywiście możliwość złożenia odwołania od takiej decyzji, z wnioskiem o ponowną, rzetelną opinię medyczną. Składając reklamację w tym zakresie najlepiej posiłkować się dokumentacją z dalszego procesu leczenia lub wynikami badań potwierdzającymi szerszy, niż przyjmuje ubezpieczyciel rozmiarami szkody. Jeśli nadal odczuwa Pani negatywne skutki wypadku dobrze udać się do lekarza prowadzącego, prosząc o stosowny wpis w historię choroby dotyczący utrzymujących się dolegliwości. Jeśli oprócz bolesności głowy, utrzymują się zawroty oraz problemy z drętwieniem kończyn górnych - należy rozważyć także konsultację neurologiczną. W przypadku, gdy zwiększeniu ulegnie zakres szkody - warto złożyć także wniosek o naoczną komisję lekarską. Więcej informacji o sposobie i formie reklamacji znajdzie Pani tutaj: https://odzyskaj.info/poradnik-odszkodowania/jak-i-gdzie-odwolac-sie-od-decyzji-ubezpieczyciela/ W odwołaniu może Pani także złożyć propozycję ugody, być może ubezpieczyciel pozytywnie ustosunkuje się do niej, wypłacając odszkodowanie w formie ugody Pozdrawiam Marta Sordon Cytuj Pozdrawiam Marta Sordon Campter Odszkodowania tel. +48 795 005 188 ul. Oświęcimska 7, 42-700 Lubliniec www.campter.pl Skonsultuj bezpłatnie swoje prawa do odszkodowania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi