ajza17 Opublikowano 8 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2008 Witam, W tegoroczne wakacje usiadłam na skręcone kolano i coś mi pękło w kolanie, bolało lecz po pewnym czasie przestało i juz mogłam normalnie chodzic. Tego samego dnia zgiełam noge, ale juz nie mogłam jej wyprostować. Byłam na wizycie u lekarza ortopedy w moim mieście i okazało sie ze jest to uszkodzona łękotka. Byłam tez u innego lekarza który to samo stwierdził i kazał przeczekać miesiąc ponieważ łekotka moze sie zrosnąć. Jednak jeżeli sie tak nie stanie trzeba będzie naprawić ja operacyjnie. Tydzień temu miała wykonaną artroskopię kolana. Łękotka została ułożona i specjalnie, delikatnie uszkodzona aby sie sama mogła zrosnąć ale przez to mam noge w gipsie na 3 tygodnie. Jednak jeszcze nie jest wiadomo czy kolano bedzie zdrowe. Moim pytaniem jest czy ubezpieczenia szkolne PZU ma prawo odmówić mi odszkodowania na podstawie tego iż przez moja głupotę doznałam uszczerbku na zdrowiu?? Ile może wynosić odszkodowanie o ile je dostane? Prosze o odpowiedź.Pozdrawiam Iza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
odszkodowanie Opublikowano 13 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2008 pytanie skieruj najlepiej do ubezpieczyciela. Ale w formie zgłoszenia szkody. Nie przez telefon bo wtedy na pewno Ci odmówią. Odnośnie odpowiedzialności ubezpieczyciela - zajrzyj do OWU. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi