SaszaN Opublikowano 9 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2020 cześć wszystkim! doznałem skręcenia kostki na chodniku bo brakowało tam płytki chodnikowej a idąc za ludzmi nawet nie miałem jak tego zauważyć. ból był straszny myślałem że mi ta noga odpadnie tak spuchła. ortopeda kazał mi najpierw przez 3 tygodnie nosić ortezę a później iść na rehabilitacje. czy mogę się starać o odszkodowanie? zaznacze że nie mam swojego ubezpieczenia bo stwierdziłem po ostatnim razzem że za te grosze odszkodowania to ja im nie bede płacić latami. co musze zrobić i jak się do tego zabrać bo chciałbym sam spróbować to załatwić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marta Sordon Opublikowano 9 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2020 Witam serdecznie, w przypadku wypadków spowodowanych uszkodzonym chodnikiem, za które odpowiada jego zarządca, istnieje możliwość dochodzenia odszkodowania przy należytym udokumentowaniu i zgłoszeniu roszczeń. Konieczne jest wykazanie wypadku - najlepiej z pomocą oświadczeń naocznych świadków zdarzenia oraz udokumentowanie doznanych obrażeń na podstawie dokumentacji medycznej z prowadzonego leczenia powypadkowego. Najlepiej, gdy na miejscu zdarzenia interweniowała karetka pogotowia, gdyż jej interwencja wprost potwierdza miejsce i okoliczności wypadku. Roszczenia należy zgłosić do zarządcy chodnika (przy czy w przypadku zjazdów lub wjazdów na posesję za ich stan odpowiada właściciel nieruchomości do jakiej zjazd prowadzi). Zaniedbanie dot. braku płytki proszę udokumentować dokumentacją zdjęciową miejsca zdarzenia. Więcej informacji w temacie roszczeń znajdzie Pan w Vademecum. W przypadku dodatkowych pytań, pozostajemy do dyspozycji, Pozdrawiam Marta Sordon Pozdrawiam Marta Sordon Campter Odszkodowania tel. +48 795 005 188 ul. Oświęcimska 7, 42-700 Lubliniec www.campter.pl Skonsultuj bezpłatnie swoje prawa do odszkodowania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi