SKRĘCENIE STAWU SKOKOWEGO
Założył nika38, 12 listopada 2008 · 1 353 wyświetlenia · strona 1 z 2
niestety odpowiedzi na takie pytania może udzielić wyłącznie lekarz orzecznik. Nie jestem w stanie określić % uszczerbku na zdrowiu.
W sprawie faktur - zajrzyjcie do OWU umowy ubezpieczenia. Tam będą wszelkie zapisy dotyczące odpowiedzialności ubezpieczyciela.
Trudno powiedziec, nie znajac wiecej okolicznosci i faktow.
Zglosilas juz? Pracodawca prowadzi postepowanie powypadkowe? Czy - pomimo, ze nie bylo swiadkow bezposrednich, nikomu przez te dwa dni nie mowilas o zdarzeniu? Nie narzekalas, ze Cie boli?
Wydaje mi sie, ze trudno bedzie Ci udowodnic, ze obrzęk na stopie jest wynikiem zdarzenia, o ktorym mowisz, jesli nie przedstawisz wiarygodnych swiadkow lub innych dowodow...... 🙁
emilia3127 napisał(a):
mam pytanie jezeli nie uznaja mi tego zdarzenia jako wypadek przy pracy to czy mam szanse na odszkodowanie z PZU?
Ale - nie odpowiedzialas mi na pytanie, czy do czasu zauwazenia obrzęku NIKOMU nie mowilas o zdarzeniu (o zahaczeniu nogą o paletę?). Trochę byłoby to dziwne, nic Cię nie bolało przez ten czas? Nie zdziwiłabym się, niestety, gdyby zespół faktycznie mial trudnosci z powiązaniem obrzęku ze zdarzeniem, o ktorym nikomu nic nie mowilas i nie bylo żadnych świadkow.... 🙁
emilia3127 napisał(a):
Mam jednak jedno pytanie czy moga mnie ukarac za to, ze zawiadomilam o wypadku dopiero po 3 dniach ? Jezeli tak to w jaki sposob moga mnie ukarac?
Zbyt późnym powiadomieniem pracownik szkodzi sam sobie najbardziej.
Moim zdaniem - smialo mozesz byc w miejscu zameldowania, tym bardziej, ze majac chora noge mozesz wymagac opieki.
Natomiast - co do udzialu w slubie...... Nie sądze, aby nie bylo to naruszeniem celu zwolnienia lekarskiego.... (niestety 🙁 ) A juz na pewno udzial w imprezie weselnej mógłby byc przez ZUS (i pracodawce) uznany za takie naruszenie...
czesc mam maly problem jak juz wyzej pisalam moj staly meldunek mam u rozdicow lecz moi rodice nie moga mno sie zajac poniewaz mama jest juz w 9 miesiacu ciazy ja od wczoraj mam zalozony gips czy w takim razie moge pojechac do mojej przyszlej tesciowej ona mieszka tylko o 4 km odemnie prosze o szybka odpowiedz
dziekuje
emilia3127 napisał(a):
jakie dokumenty musze zlozyc o odszkodowanie z grupowego ubezpieczenia z pzu
Zgłos sie w pracy do osoby, ktora zajmuje sie odprowadzaniem skladek na to ubezpieczenie. Ona jest z pewnoscia posrednikiem pomiedzy pracownikami a PZU - powinna Ci dac dokumenty do wypelnienia.
miałam skręcenie stawu skokowego w czasie pracy , pół roku zwolnienia lekarskiego , rehabilitacja. Zus odmówił mi jednorazowego odszkodaoania z orzeczeniem 0 uszczerbku na zdrowiu. pracuje jako kucharka , nadal mam problemy z nogą.
Nie wiem jak napisać odwołanie od decyzji do SĄdu Pracy.
Rzaku napisał(a):
Witam.
Na początku czerwca grając w piłkę nożna skręciłem kostkę. Odrazu pojechałem do szpitala okazało się, że jest to mocne skręcenie i włożyli mi nogę w gips na 2 tygodnie. Po zakończonym leczeniu udałem się do PZU, zaniosłem dokumentacje leczenia i powiedziano mi że listownie zostanę powiadomiony o terminie kontroli lekarskiej. Kilka dni temu przyszedł do mnie list z PZU, w którym było napisane że dostanę 100 zł odszkodowaniasmileys/surprise.gif
, gdy jestem ubezpieczony na 10 tys zł, więc to tylko 1% (nie znam się w sumie ale to chyba najniższe odszkodowanie jakie może być możliwe). Biegam w klubie i jestem oburzony taką kwotą ponieważ straciłem cały sezon i dostałem za to jedyne 100 zł (myślałem że dostane jakieś 500 zł). Czy nie powinienem dostać więcej, jeśli tak to jak mam tego dowieść.
Z góry dziękuje.
Rzaku
malan napisał(a):
Witam. Niedawno w pracy doznałem skręcenia stawu skokowego. Czy w związku z tym jest jakaś szansa na uzyskanie odszkodowanie od ZUSu w związku z wypadkiem przy pracy i czy jest szansa na odszkodowanie z PZU, w którym jestem dodatkowo ubezpieczony? Czy skręcenie stawu skokowego jest wystarczającym powodem do ubiegania się o odszkodowanie? Dziękuję za pomoc.
2) Tak- z NNW również;
3) Tak o ile zostanie stwierdzony trwały uszczerbek na zdrowiu przez lekarza orzecznika.
dorcia5704l napisał(a):
miałam skręcenie stawu skokowego w czasie pracy , pół roku zwolnienia lekarskiego , rehabilitacja. Zus odmówił mi jednorazowego odszkodaoania z orzeczeniem 0 uszczerbku na zdrowiu. pracuje jako kucharka , nadal mam problemy z nogą.
Nie wiem jak napisać odwołanie od decyzji do SĄdu Pracy.
znalazłam na deklaracji przystapienia taki punkt odszkodowanie z tytułu trwałego uszczerbku na zdrowiu spowodowanego nieszczęsliwym wypadkiem
to chyba o ten punkt chodzi?