marpss Opublikowano 15 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2008 Witam, Spotkała mnie taka sytuacja: jestem w trakcie robienia prawa jazdy kat. A. Kupując motocykl (sprowadzany z anglii) na jeździe testowej miałem wypadek - kierowca samochodu wymusił pierwszeństwo. Spisaliśmy protokół odnośnie jego winy (bez policji). W szpitalu dostałem kołnierz ortopedyczny na 3 tyg. Przód motoru skasowany. Kierowca auta ma OC w Allianz. Czy mam jakiekolwiek prawo/możliwość ubiegania się o jakieś pieniądze? Z góry dziękuję za odpowiedź! Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo_1st Opublikowano 16 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2008 oczywiście. Musieliby wykazać, że brak uprawnień miał wpływ na powstanie kolizji aby choć częściowo próbować obciąć odszkodowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marpss Opublikowano 16 Listopada 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2008 Dzięki za odpowiedź! Nie chcę się czepiać/dopytywać, tylko upewnić: czyli brak uprawnień nie dyskwalifikuje z możliwości otrzymania (choćby częściowego) odszkodowania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo_1st Opublikowano 17 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2008 dlaczego częściowego? całe się należy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi