lukasr Opublikowano 16 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2008 Witam wszystkich forumowiczównie wiem czy dobre trafiłem, jestem tu po raz pierwszy zmuszony sytuacją jaka mnie spotkała otóż byłem na wakacjach w Paryżu, źle zaparkowałem i moje auto zostało odholowane na parking policyjny (całe), pojechałem odebrać swoje auto, zapłaciłem wszystkie mandaty i radośnie poszedłem odebrać samochód. Okazało się że jest uszkodzony. Pani tam pracująca wypisała oświadczenie że stało się to na tymże parkingu. Wróciłem uszkodzonym samochodem do Polski i pierwsze co udałem się zrobić wycenę naprawy szkody. Wysłałem wszystkie dokumenty do Francji i okazało się, że nie wypłacą mi pieniędzy dopóki dopóty nie przedstawię rachunków z naprawy samochodu.Nie wiem co teraz mam zrobić. Nie wiem czy jest jakaś organizacja zajmująca się takimi sprawami. Mój ubezpieczyciel się na mnie wypiął.Proszę o pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
imported_michal Opublikowano 19 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2008 niestety takie przypadki są niezmiernie rzadkie. Czy próbowałeś poszukać jakiejś firmy francuskiej z polskim zapleczem, która podjęła by się sprawy? Na ile wyceniłeś koszty naprawy? W Polsce nie ma konieczności wykonywania naprawy pojazdu przy szkodzie aby otrzymać odszkodowanie, przypuszczam, że podobnie będzie we Francji. Więc prawdopodonie robią Cię w bambuko.Ubezpieczyciel się wypiął? a masz AC? to likwiduj z AC, oni sami powinni sobie ściągnąć regresem od winnego, o czym powinni Cię powiadomić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasr Opublikowano 20 Listopada 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2008 koszty naprawy zostały wycenione na 5000 zł. , niestety nie mam AC próbowałem szukać firm w Polsce, niestety bez skutecznie, czy znacie może jakąś firmę w Polsce lub we Francji która mogłaby się tym zająć. Jestem przekonany że robią mnie w bambuko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo_1st Opublikowano 20 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2008 pamiętam, że kiedyś w mojej eks-firmie przetransformowano oprogramowanie z francuskiego, tłumacząc jak leci i na drukowanym kosztorysie wstępnym był podpis faktura, który później usunięto. Może się zatem mylisz, bo być może u nich faktura to kosztorys naprawy, albo jest wieloznaczne? i chca po prostu zwykłego oszacowania kosztów? Zatem załatw sobie kosztorys naprawy i do Żabojadów! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasr Opublikowano 21 Listopada 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2008 podobno jest miedzynarodowy program audatax na ktorym robi sie wyceny szkód w całej Unii Europejskiej. Zrobiłem taki kosztorys i im wysłałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi