Policja uszkodziła mój samochód

Założył lukasr, 16 listopada 2008 · 441 wyświetleń

lukasr

Witam wszystkich forumowiczów

nie wiem czy dobre trafiłem, jestem tu po raz pierwszy zmuszony sytuacją jaka mnie spotkała

otóż byłem na wakacjach w Paryżu, źle zaparkowałem i moje auto zostało odholowane na parking policyjny (całe), pojechałem odebrać swoje auto, zapłaciłem wszystkie mandaty i radośnie poszedłem odebrać samochód. Okazało się że jest uszkodzony. Pani tam pracująca wypisała oświadczenie że stało się to na tymże parkingu. Wróciłem uszkodzonym samochodem do Polski i pierwsze co udałem się zrobić wycenę naprawy szkody. Wysłałem wszystkie dokumenty do Francji i okazało się, że nie wypłacą mi pieniędzy dopóki dopóty nie przedstawię rachunków z naprawy samochodu.

Nie wiem co teraz mam zrobić. Nie wiem czy jest jakaś organizacja zajmująca się takimi sprawami. Mój ubezpieczyciel się na mnie wypiął.

Proszę o pomoc

imported_michal

niestety takie przypadki są niezmiernie rzadkie. Czy próbowałeś poszukać jakiejś firmy francuskiej z polskim zapleczem, która podjęła by się sprawy? Na ile wyceniłeś koszty naprawy? W Polsce nie ma konieczności wykonywania naprawy pojazdu przy szkodzie aby otrzymać odszkodowanie, przypuszczam, że podobnie będzie we Francji. Więc prawdopodonie robią Cię w bambuko.

Ubezpieczyciel się wypiął? a masz AC? to likwiduj z AC, oni sami powinni sobie ściągnąć regresem od winnego, o czym powinni Cię powiadomić.

lukasr

koszty naprawy zostały wycenione na 5000 zł. , niestety nie mam AC 🙁

próbowałem szukać firm w Polsce, niestety bez skutecznie, czy znacie może jakąś firmę w Polsce lub we Francji która mogłaby się tym zająć. Jestem przekonany że robią mnie w bambuko 🙂

Pablo_1st
pamiętam, że kiedyś w mojej eks-firmie przetransformowano oprogramowanie z francuskiego, tłumacząc jak leci i na drukowanym kosztorysie wstępnym był podpis faktura, który później usunięto. Może się zatem mylisz, bo być może u nich faktura to kosztorys naprawy, albo jest wieloznaczne? i chca po prostu zwykłego oszacowania kosztów? Zatem załatw sobie kosztorys naprawy i do Żabojadów!
lukasr
podobno jest miedzynarodowy program audatax na ktorym robi sie wyceny szkód w całej Unii Europejskiej. Zrobiłem taki kosztorys i im wysłałem.