master17k Opublikowano 17 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2008 witammiałem taką sytuacje że spalił mi się samochód miałem AC ubezpieczony byl w pzu , jednak napisali mi ze niemoga mi wyplacic pieniedzy poniewaz mialem niewaznyprzeglad ponad miesiac czasu, jest jakaś szanasa odwołania??????????????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
imported_michal Opublikowano 18 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2008 jeżeli zgodnie z OWU umowy ubezpieczenia AC wynika, iż odpowiedzialność ubezpieczyciela jest wyłączona w sytuacji, gdy Klient nie wykonał przeglądu pojazdu, niestety nic nie zrobisz. AC to umowa dobrowolna i mogłeś jej nie podpisywać jeżeli z warunkami się nie godzisz. Ale jak piszesz zgodziłeś się gdyby to było OC to zgoda, nie miałoby to wpływu. w AC jest niestety inaczej, kompletnie, pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szkodnik Opublikowano 19 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2008 Sprawdź czy w OWU AC wyłączenie odpowiedzialności w przypadku braku ważnego przeglądu rejestracyjnego dotyczy wszystkich szkód, czy może tylko tych kiedy pojazd znajdował się w ruchu. Wiele towarzystw wyłącza odpowiedzialność tylko za szkody, które powstały w czasie ruchu pojazdu, jeśliby tak było w PZU, to oczywiście odwołuj się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
master17k Opublikowano 20 Listopada 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2008 aha rozumiem właśnie jeden z prawników powiedział mi gdyby to nie było w ruchu to miałbym duze szanse ale właśnie wtedy jechałem, jest jeden haczyk bo ta babka gdy podpisywala ze mna umowe to już wtedy był przeglad nieważny a ona tego nie sprawdzila wiec moze to cos da Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi