Skocz do zawartości
Forum Odszkodowania

nieważny przegląd po wypadku co robic????????????????

master17k
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

witam

miałem taką sytuacje że spalił mi się samochód miałem AC ubezpieczony byl w pzu , jednak napisali mi ze niemoga mi wyplacic pieniedzy poniewaz mialem niewaznyprzeglad ponad miesiac czasu, jest jakaś szanasa odwołania???????????????

jeżeli zgodnie z OWU umowy ubezpieczenia AC wynika, iż odpowiedzialność ubezpieczyciela jest wyłączona w sytuacji, gdy Klient nie wykonał przeglądu pojazdu, niestety nic nie zrobisz. AC to umowa dobrowolna i mogłeś jej nie podpisywać jeżeli z warunkami się nie godzisz. Ale jak piszesz zgodziłeś się:/ gdyby to było OC to zgoda, nie miałoby to wpływu. w AC jest niestety inaczej, kompletnie, pozdrawiam

Sprawdź czy w OWU AC wyłączenie odpowiedzialności w przypadku braku ważnego przeglądu rejestracyjnego dotyczy wszystkich szkód, czy może tylko tych kiedy pojazd znajdował się w ruchu. Wiele towarzystw wyłącza odpowiedzialność tylko za szkody, które powstały w czasie ruchu pojazdu, jeśliby tak było w PZU, to oczywiście odwołuj się.

aha rozumiem właśnie jeden z prawników powiedział mi gdyby to nie było w ruchu to miałbym duze szanse ale właśnie wtedy jechałem, jest jeden haczyk bo ta babka gdy podpisywala ze mna umowe to już wtedy był przeglad nieważny a ona tego nie sprawdzila wiec moze to cos da