meg1 Opublikowano 17 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2008 Witaj,nazywam się Małgorzata Adamczyk.1). W roku 2007 przebywałam na oddziale ortopedii przez 7 pełnych dób.Przeszłam zabieg operacyjny kolana ( przyszycie łąkotki ).Było to na skutek wypadku w pracy.PZU przyznało mi kwotę w wysokości 350 zł.Teraz wiem, iż powinnam otrzymać kwotę dwa razy wyższą.Proszę mi poradzić jak napisać odwołanie lub pismo roszczeniowe. 2). Ok. 3 tyg. temu, lekarz ortopeda po dokładnym badaniu USG stwierdził, że łąkotka zrosła się jedynie częściowo lecz nie jest to sprawa operacyjna.Po zabiegu PZU przyznało mi 11% utraty zdrowia.Czy w sytuacji gdy wystąpiło w/w powikłanie mam prawo o ubieganie się o wyższe odszkodowanie? Z powodu tego samego wypadku mam również ( 2 tyg.temu ) zrekonstruowane więzadło krzyżowe przednie, jestem w czsie usprawniania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
imported_michal Opublikowano 18 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2008 1)nie sposób poradzić bez poznania sprawy, musisz przedstawić ARGUMENTY że to Ty masz racje a nie ubezpieczyciel. Argumenty mogą być prawne, medyczne, trochę irracjonalne też oczywiście, ale bez przesady;)Jak doszło do wypadku i kto za niego odpowiada? 2)jeżeli nastąpiła komplikacja możesz się odwołać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meg1 Opublikowano 19 Listopada 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2008 Wielkie dzięki.bardzo ogólnie opisałam zdarzenie ale nie o to chodzi.Pragnę napisać ODWOŁANIE lub PISMO ROSZCZENIOWE do PZU za wypłacenie mi kwoty za POBYT W SZPITALU znacznie mniejszy niż wynika to z polisy.POLISA dokładnie określa kwotę odszkodowania za pobyt w szpitalu na skutek NW a takim jest WYPADEK W PRACY.Otrzymałam 350 zł a UBEZPIECZENIE MÓWI o : DO 14 dni 100 zł powyżej 14 dni 50 zł.Mój pobyt w szpitalu trwał 7 pełnych dób.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pinakolada1 Opublikowano 20 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2009 mam pytanie urodziło mi się dziecko 27 kwietnia mieliśmy wyjść już w trzeciej dobie ale niestety mój mał zachorował wykryto mu bakterie w moczu i wyszliśmy ze szpitala dopiero 12 maja mam takie pytanie czy należą mi się jakieś pieniądze za tak długi pobyt prosze mi szybko odpisać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pinakolada1 Opublikowano 20 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2009 mam pytanie urodziło mi się dziecko 27 kwietnia mieliśmy wyjść już w trzeciej dobie ale niestety mój mał zachorował wykryto mu bakterie w moczu i wyszliśmy ze szpitala dopiero 12 maja mam takie pytanie czy należą mi się jakieś pieniądze za tak długi pobyt prosze mi szybko odpisać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ewania Opublikowano 20 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2009 ???? Co to ma wspolnego z wypadkiem przy pracy?........................................................................................................................ Jesli masz na mysli odszkodowanie z PZU za pobyt w szpitalu spowodowany chorobą - to.... porod nie jest chorobą.Nie wiem tez, czy Twoje ubezpieczenie w PZU przewiduje opcję odszkodowania za Twoj pobyt w szpitalu zwiazany z choroba nie Twoją, lecz dziecka.... ?Na 90% sądzę, ze - niestety - nie...Ale - to musisz sprawdzic w Ogolnych Warunkach Ubezpieczenia albo bezposrednio w PZU. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi