Skocz do zawartości
Forum Odszkodowania

Zanizenie wartosci auta?? co zrobic??

Rekomendowane odpowiedzi

Witam mam problem ubezpieczyciel MTU uznał szkodę całkowita.Wartość samochodu 8 tys wraku 1,4 tys do wypłaty 6,6 moim zdaniem wartość samochodu została zaniżona np radio za które dałem ponad 200 żł zostało wycenione na 20 zł a inst. gazowa na 51zł?? Może kto ma kopie pisma aby odwołać się w tej sprawie

najlepiej idź do rzeczoznawcy niech dokładnie sprawdzi wycenę PZU i w razie konieczności naniesie zmiany na realne a nie wymyślone. samo odwołanie bez argumentów można sobie darować, przygotuj się solidnie

pablo, campter macie inne pomysły?

cóż, przede wszystkim należy sobie zdać sprawę, że wyposażenie pojazdu traci na wartości podobnie jak cały pojazd, a właściwie to nawet szybciej. Jejgo aktualna wartość zależy od daty montażu i kosztu na to poniesionego. Możesz zażądać kopii wyceny wraz ze stroną kontrolną, tam znajdziesz informację jaką wartość instalacji lpg przyjęto i czy przyjęto właściwą datę montażu. A jeśli takich infomacji MTU nie posiadało to sam musisz postarać się je udokumentować. Nie spodziewaj się jednak olbrzymich kwot, zastanów się, czy przy sprzedaży auta udałoby Ci się uzyskać cenę wyższą o koszt montażu radia, podczas gdy wszystkie samochody takie radio mają?

Głównie chodzi mi o to ze ogólna cena samochodu została zaniżona policzyli mi 7,7 tys + tam radio lpg gaz alarm lakier metalik (razem 300zł) Mój samochód opel Vectra 96 z klimą i elektryką może macie jakieś pismo lub argumenty??A może najlepiej od razu iść do rzeczoznawcy czy ubezpieczyciel ma obowiązek zwrócenia mi pieniędzy za jego wycenę??

na zwrot kasy nie masz co liczyć. Wyłącznie w przyapdku pozytywnego rozstrzygnięcia sporu sądowego o ile o te koszta również byś wystąpił. Zacznij od sprawdzenia wyceny sporządzonej przez ubezpieczyciela

To ja może tak w skrócie opisze bo według nich ten rocznik stoi 7700 a za wyposażenie dodatkowe 300 zł wychodzi im 8000 wartość samochodu minus cena wraku 1400zł na rękę 6600. Rozmawiałem odnośnie wraku pozwalają wyrejestrować i zwrócą pieniądze. Chodzi mi tylko o to ze samochód bez dodatkowego rzeczy został wyceniony tylko na 7700 i nie wiem jak podwyższyć ta cenę??Przecież ceny tych samochodów zaczynają się od 9tys i tu raczej ciężko coś dobrego wybrać;/Autko było robione dla siebie a nie na sprzedaż.....