Skocz do zawartości
Forum Odszkodowania

wypadek w holandii

ooOJaJagodkaOoo
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

13. 11. 2008 r przezylam wypadek samochodowy - uczestniczylam w nim jako pasarzer w aucie. Wypadek wydarzyl sie za granica - Holandia- wracalam z kolega z pracy wypadlismy z drogi i dachowalismy... mam polamana noge stluczone rzebra. Nie moge zjechac do Polski bo zaczelam tu leczenie na szczescie ja jestem tu legalnie mam kontrakt i ubezpieczenie - kolega z pracy nie......

Nie wiem co dalej robic jak domagac sie roszczen powypadkowych kierowca wiem ze ma ubezpieczenie OC w Alianz ... jakich dokumentow potrzebuje??? gdzie sie udac???

teraz nie jestem w stanie pracowac automatycznie nie mam dochodow, czy moge w polsce kierowcy zalozyc sprawe cywilna o zadoscuczynienie za poniesione straty????

Piszcie prosze bo jestem bezradna (

Cześć!!! Proszę o pomoc miałem wypadek w pracy w Holandii. Jechałem na wóżku

widłowym i przycisłem sobie nogę. Nie mam żadnych papierów na wóżki

widłowe, ale mam prawo jazdy kat.b. Mam złamaną nogę w łydce dwie kości,

uszczerbek na zdrowiu 12%. Firma nie wypłaciła odszkodowania. Chciałbym się

dowiedziec czy mi się należy odszkodowanie i jeśli tak to ile za 1%

uszczerbku na zdrowiu powinienem dostać? Bardzo proszę o pomoc bo leczenie z

rehabilitacją wychodzi w sumie 6tyś. zł.

• 1 rok później...

jeżeli Ty spowodowałeś wypadek to raczej nie widzę możliwości aby odpowiadał za niego Twój pracodawca. Pytanie czy znany był mu fakt, że nie posiadasz uprawnień do poruszania się pojazdem?

Ile % z podstawowego wynagrodzenia wynosiło twoje chorobowe?

cześci Jagodka:)

z twojego postu wynika, że sprawcą wypadku był kolega? a auto miał ubezpieczone w polskiej ubezpieczalni? jeżeli tak to musiałabyś zgłosić wypadek w Polsce, ale musisz przedstawić dowody na zajście wypadku i udowodnić winę sprawcy. Najlepiej zrobić to przedstawiając raport policyjny. Niestety w holandii z tego co mi wiadomo czeka się na taki raport kilka miesięcy. Była policja na miejscu wypadku?

mozesz uzyskać odszkodowanie takie jak wymieniane już były w innych postach:

http://www.odzyskaj.info/viewtopic.php?id=1054 choć to dotyczy innego wypadku, roszczenia są podobne.

pozdrawiam