ooOJaJagodkaOoo Opublikowano 29 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2007 13. 11. 2008 r przezylam wypadek samochodowy - uczestniczylam w nim jako pasarzer w aucie. Wypadek wydarzyl sie za granica - Holandia- wracalam z kolega z pracy wypadlismy z drogi i dachowalismy... mam polamana noge stluczone rzebra. Nie moge zjechac do Polski bo zaczelam tu leczenie na szczescie ja jestem tu legalnie mam kontrakt i ubezpieczenie - kolega z pracy nie...... Nie wiem co dalej robic jak domagac sie roszczen powypadkowych kierowca wiem ze ma ubezpieczenie OC w Alianz ... jakich dokumentow potrzebuje??? gdzie sie udac??? teraz nie jestem w stanie pracowac automatycznie nie mam dochodow, czy moge w polsce kierowcy zalozyc sprawe cywilna o zadoscuczynienie za poniesione straty???? Piszcie prosze bo jestem bezradna ( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dawid Opublikowano 29 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2007 Cześć!!! Proszę o pomoc miałem wypadek w pracy w Holandii. Jechałem na wóżku widłowym i przycisłem sobie nogę. Nie mam żadnych papierów na wóżki widłowe, ale mam prawo jazdy kat.b. Mam złamaną nogę w łydce dwie kości, uszczerbek na zdrowiu 12%. Firma nie wypłaciła odszkodowania. Chciałbym się dowiedziec czy mi się należy odszkodowanie i jeśli tak to ile za 1% uszczerbku na zdrowiu powinienem dostać? Bardzo proszę o pomoc bo leczenie z rehabilitacją wychodzi w sumie 6tyś. zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
odszkodowanie Opublikowano 17 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2008 jeżeli Ty spowodowałeś wypadek to raczej nie widzę możliwości aby odpowiadał za niego Twój pracodawca. Pytanie czy znany był mu fakt, że nie posiadasz uprawnień do poruszania się pojazdem?Ile % z podstawowego wynagrodzenia wynosiło twoje chorobowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
himera Opublikowano 17 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2008 No jest jeszcze taki fakt ze został dopuszczony do sprzętu bez uprawnień i tu można szukać jakieś winy pracodawcy nie sądzicie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
imported_michal Opublikowano 18 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2008 cześci Jagodka:)z twojego postu wynika, że sprawcą wypadku był kolega? a auto miał ubezpieczone w polskiej ubezpieczalni? jeżeli tak to musiałabyś zgłosić wypadek w Polsce, ale musisz przedstawić dowody na zajście wypadku i udowodnić winę sprawcy. Najlepiej zrobić to przedstawiając raport policyjny. Niestety w holandii z tego co mi wiadomo czeka się na taki raport kilka miesięcy. Była policja na miejscu wypadku?mozesz uzyskać odszkodowanie takie jak wymieniane już były w innych postach:http://www.odzyskaj.info/viewtopic.php?id=1054 choć to dotyczy innego wypadku, roszczenia są podobne.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi