skoty Opublikowano 19 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2008 Dnia 25 wrzesnia 08r miałem kolizje... Jechałem w mieście za rowerzystą z przeciwka jechał samochód były linie ciągłe i pasy.. Od tyłu uderzył we mnie w narożnik lewy motocykl.. Facet się nie wywalił i uciekł z miejsca kolizji.. Spisałem numer rejestracyjny i wezwałem policje.. Mam dziure w lampie na średnice 3cm oraz dwie wieksze rysy na lewym błotniku i lekkie zadrapanie oraz odprysk lakieru na zderzaku. Policja już ustaliła sprawce.Do kogo ubezpieczalni mam zgłosić kolizje?? Bo policja twierdzi że do swojej i dzwoniłem do swojego ubezpieczyciela do HDI ASEKURACJA i oni twierdzą że mam to zgłosić do ubezpieczalni sprawcy. A policja nie chce mi podać żadnych danych na temat sprawcy wypadku i nie wiem gdzie ma motocykl ubezpieczony... co mam teraz zrobić?? Ile jest czasu żeby zgłosić kolizje do ubezpieczalni?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gruz Opublikowano 20 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2008 Jeśli masz AC to w swojej ubezpieczalni.Jeśli nie masz AC - to poproś policję o podanie polisy tego motoru i zgłoś tam szkodę (numer polisy i nazwa zakładu ubezpieczeń nie jest daną osobową i jeśli policja posiada te dane ma obowiązek je podać na żądanie). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prawnik Opublikowano 20 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2008 Zgłoś się do UFG z wnioskiem o podanie danych ubezpieczyciela tego motoru, oni maja taka bazę i powinni Ci pomóc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi