Geloo Opublikowano 19 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2008 Witam!w zeszłą sobotę syn mojej siostry podczas mecz piłki nożnej złamał nogę (kość piszczelowa i strzałkowa) z przemieszczeniem. Chłopak ma 12 lat i od września grał w niemieckim klubie. (w mieście przygranicznym). Po wypadku zabrał go niemiecki ambulans, przewiózł go do szpitala w Niemczech po czym przewieziono go do szpitala w Polsce, co wg mnie jest trochę dziwne.W Polsce miał dwie operacje zakończone oczywiście założeniem gipsu (min. 6 tyg itd.) Wiem, że klub go ubezpieczył ubezpieczył. Teraz pytanie: Czy w tym wypadku mogę ubiegać się o odszkodowanie w Niemczech i niezależnie od tego, zwrócić się do polskiego ubezpieczyciela (uzyskać odszkodowanie z Polski i Niemiec), czy ubezpieczenie będzie wypłacone tylko z niemieckiej firmy ubezpieczeniowej? Może ktoś z Państwa miał podobny przypadek, proszę o poradę!! Z góry bardzo dziękuję i pozdrawiam! Krzysiek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
imported_michal Opublikowano 21 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2008 musiałbyś udać się do tego klubu i sprawdzić warunki umowy ubezpieczenia, za co odpowiadają, za co nie. Jeżeli wypadek będzie się mieścił w granicach odpowiedzialności TU, powinni wypłacić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi