Jump to content
Forum Odszkodowania

czy warto odwolac sie od decyzji zus

roljan4595
 Share

Recommended Posts

witam,mialem bardzo powazny wypadek w pracy bylem 6 miesiecy na L4,doznalem nastepujacych obrazen zlamanie zeber 1-8,zlamany obojczyk,uraz pluc z krwotokiem,zlamanie kregu szyjnego c5,blizna na twarzy i na udzie,depresja powypadkowa,krwiak mozgowia ktory sie wchlonal,uszczerbek na sluchu,bylem u lekarza orzecznika zus,przyznano mi 20 %.uszczerbku,a wiec 2% za blizne na twarzy,nie przyznano mi za blizne na udzie,czy slusznie?8% za pluca i 10% za zlamany i zle zrosniety obojczyk,mam goraca prosbe czy te 20% jest adekwante do poniesionych obrazen,czy sie odwolac od tej decyzji i czy warto sie odwolac,jakie sa szanse na zwiekszenie przez zus swiadczenia,nadmienie iz jestem w trudnej sytuacji materialnej i te 20%,tj.kwotowo ok 10.000 pln jest dla mnie znaczaca suma,a odwolujac sie wyplata swiadczenie zostaje wstrzymana do nastepnej komisji czy moze sie myle,prosze o pomoc i podpowiedz czy warto walczyc z zusem i czy moga mi przyznac wieksze odszkodowanie

Przykro mi, nie potrafię Ci odpowiedziec na pytanie w kwestii wysokosci odszkodowania. Nie mam pojęcia na ile jest ono adekwatne do Twojego stanu zdrowia. Nie jestem lekarzem,.

Tym niemniej - myslę, że odwołac sie nie zaszkodzi.Byla taka klauzula na orzeczeniu? Do kogo i w jakim terminie mozesz sie odwolac?

tak byla,ze do komisji lekarskiej,ale najgosze jest to ze potrzebuje tych pieniazkow jak najszybciej a odwolujac sie wydluzam caly proces,takze mysle zeby sobie darowac,popytalem troszke jak z decyzja zus w sprawie odwolania i z tego co sie dowiedzialem to raczej marne szanse o podwyzszenie uszczerbku,chyba ze sie myle,moze ktos sie wypowie

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
 Share

• Create New...