shrekdance Opublikowano 25 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2008 Witam.Otóż czekałem na rozpatrzenie szkody komunikacyjnej przez TUW i po 4 tygodniach dostałem od nich według mnie bardzo zanizoną kwote, za którą cięzko mi bedzie wszystkie uszkodzenia naprawic i kupic używane części... Dlatego pytanie:Czy mogę złożyć odwołanie od ich decyzji, zwrócić im zapłacone pięniądze i naprawić auto w warsztacie po czym warsztat wystawi za to fakture?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filex Opublikowano 25 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2008 zloz odwolanie od dezyzji,masz na to jak pamietam okolo 7 dni od otrzymania,jezeli autko nie jest naprawione to powinno byc skierowane na powtorne ogledziny.jezeli autko bys naprawil to popros o wystawienie faktury i kosztorysu naprawy,ubezpieczyciel powinien zwrocic roznice od odszkodowania.wazne zebys wszystko mial udokumentowane,ja mam podobny problem z tym ze naprawilem auto"po znajomosci"i nie potrafie tego udokumentowac przy czym rzeczoznawca przy ogledzinach popelnil ewidentny blad w ocenie a ja sie pospieszylem i naprawilem auto za wlasne pieniadze.teraz rzadaja odemnie receptury lakieru,fakture vat i kosztorys naprawy jednoczesnie odmawiajac skierowania samochodu na powtorne ogledziny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi