Skocz do zawartości
Forum Odszkodowania

Zbyt niska wycena szkody

shrekdance
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Otóż czekałem na rozpatrzenie szkody komunikacyjnej przez TUW i po 4 tygodniach dostałem od nich według mnie bardzo zanizoną kwote, za którą cięzko mi bedzie wszystkie uszkodzenia naprawic i kupic używane części... Dlatego pytanie:

Czy mogę złożyć odwołanie od ich decyzji, zwrócić im zapłacone pięniądze i naprawić auto w warsztacie po czym warsztat wystawi za to fakture??

zloz odwolanie od dezyzji,masz na to jak pamietam okolo 7 dni od otrzymania,jezeli autko nie jest naprawione to powinno byc skierowane na powtorne ogledziny.jezeli autko bys naprawil to popros o wystawienie faktury i kosztorysu naprawy,ubezpieczyciel powinien zwrocic roznice od odszkodowania.wazne zebys wszystko mial udokumentowane,ja mam podobny problem z tym ze naprawilem auto"po znajomosci"i nie potrafie tego udokumentowac przy czym rzeczoznawca przy ogledzinach popelnil ewidentny blad w ocenie a ja sie pospieszylem i naprawilem auto za wlasne pieniadze.teraz rzadaja odemnie receptury lakieru,fakture vat i kosztorys naprawy jednoczesnie odmawiajac skierowania samochodu na powtorne ogledziny.