Skocz do zawartości
Forum Odszkodowania

Wypadek w pracy - uraz głowy

Bartek1979
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich.

Ostatnio w pracy miałem wypadek. W twarz uderzyła mnie z dużą prędkością stalowa część.

Na skutek tego mam złamany nos bez przemieszczenia oraz ranę cięto-tłuczoną bardzo głęboką na policzku. W skutek czego założone 3 szwy.

W związku z tym mam pytania: co powinienem zrobić po zdjęciu szwów i powrocie do pracy?

Czy mam złożyć jakieś stosowne dokumenty do szefa...???

I czy w ogóle warto starać się o odszkodowanie, bo jeżeli będzie to mała suma to chyba nie ma sensu?

Co o tym myślicie.

Z góry dzięki

Dlaczego ze zgloszeniem wypadku do pracodawcy czekasz na zdjecie szwow?? Pracownik ma obowiazek zglosic wypadek NIEZWŁOCZNIE.

Opisz w zgloszeniu krotko okolicznosci wypadku i podaj swiadkow.

I czekaj. Pracodawca ma od tej chwili (od zgloszenia przez Ciebie) 14 dni na sporzadzenie protokolu i uznanie, lub nie uznanie wypadku za wypadek przy pracy.

Resztę proszę poczytac TUTAJ: http://e-rachunkowosc.pl/artykul.php?view=79 (zawarte tam informacje są aktualne, zmieniła się jedynie kwota odszkodowań (wzrosła)

W pracy każdy wie o tym wypadku. Jutro właśnie się wybieram do kadrowej. Tylko, że jestem pierwszy raz w takiej sytuacji i po prostu nie bardzo wiem co mam zrobić.

Ogólnie dzięki za informacje, teraz mam nadzieję, że sobie poradzę.