Gripen Opublikowano 26 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2008 Witam mam kilka pytan. Pod koniec sierpnia mialem powazne zlamanie nogi i przebywalem w szpitalu gdzie zalozyli mi sruby w nodze , przebywalem 6 dni. I poszedłem do szkoly (w niej jestem ubezpieczony) o wniosek o odszkodowanie , dostalem go i pytam na jaka kwote jestem ubezpieczony lecz osoba odpowiedzialna za to nie chciala mi powiedziec i powiedziala mi " nie dowiesz bo bo nikt nie wie" 1. Czy obowiazkiem szkoly jest pokaznie mi mojej polisy i poimformowanie mnie o kwocie na jaka jestes ubezpieczony ? 2. 7 stycznia mam termin wyjecia srub i czy moge zlozyc wniosek teraz ? Czy czekac na zabieg i dopiero po wyjeciu srub zlozyc ? (tzn czy wiecej kasy dostane za to ze mi wyjmowali metal z nogi?) I za co dokladniej nalezy mi sie odszkodowanie ? Czy za pobyt w szpitalu takze dostaje sie pieniadze ? Bylbym wdzieczny jakby ktos mi odpowiedzial. Pozdrawiam wszytskich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gripen Opublikowano 29 Listopada 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2008 Nikt nie jest w stanie doradzic ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pp Opublikowano 30 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2008 co było przyczyna złamania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gripen Opublikowano 30 Listopada 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2008 Przy zderzeniu (tzn blokowałem strzał podczas meczu pilki nożnej) wyłamala mi sie noga 90 stopni w bok , zerwałem wiązadła i rozstrzaskałem kość strzałkowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blabus Opublikowano 3 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2008 świadczenie należy Ci się za złamaną nogę o ile wypadek miał miejsce na wf :] jeśli grałeś na meczu w ramach jakiegoś zorganizowanego klubu może być problem :]niektóre umowy NW przewidują wypłatę świadczenia za pobyt w szpitalu o ile ten pobyt miał bezpośredni związek z wypadkiem, wszystko zależy od wariantu ubezpieczenia wybranego przez Twoją szkołę 1. powinni poinformować (w końcu mają to napisane na polisie - wystarczy przeczytać ) ale jak tego nie zrobią to możesz się tego dowiedzieć od TU2. wszystko zależy od tego w którym wariancie jest zawarta umowa ubezpieczenia - jeśli wypłata będzie na podstawie tabeli to możesz składać wniosek już teraz, a jak na podstawie orzeczenia komisji to najlepiej po wyjęciu śrub i rehabilitacji (jeśli jakąś będziesz miał). Chociaż na upartego i przy tym wariancie możesz składać wniosek już teraz i albo każą Ci czekać na zakończenie rehabilitacji zanim wyślą na komisję albo jak trzeba będzie długo czekać na koniec rehabilitacji wyślą na komisję i zapłacą zaliczkę a po zakończeniu rehabilitacji znów wyślą na komisję i dopłacą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi