Skocz do zawartości
Forum Odszkodowania

Zlamanie + operacja

Gripen
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam mam kilka pytan.

Pod koniec sierpnia mialem powazne zlamanie nogi i przebywalem w szpitalu gdzie zalozyli mi sruby w nodze , przebywalem 6 dni.

I poszedłem do szkoly (w niej jestem ubezpieczony) o wniosek o odszkodowanie , dostalem go i pytam na jaka kwote jestem ubezpieczony lecz osoba odpowiedzialna za to nie chciala mi powiedziec i powiedziala mi " nie dowiesz bo bo nikt nie wie"

1. Czy obowiazkiem szkoly jest pokaznie mi mojej polisy i poimformowanie mnie o kwocie na jaka jestes ubezpieczony ?

2. 7 stycznia mam termin wyjecia srub i czy moge zlozyc wniosek teraz ? Czy czekac na zabieg i dopiero po wyjeciu srub zlozyc ? (tzn czy wiecej kasy dostane za to ze mi wyjmowali metal z nogi?)

I za co dokladniej nalezy mi sie odszkodowanie ? Czy za pobyt w szpitalu takze dostaje sie pieniadze ?

Bylbym wdzieczny jakby ktos mi odpowiedzial.

Pozdrawiam wszytskich

świadczenie należy Ci się za złamaną nogę o ile wypadek miał miejsce na wf :] jeśli grałeś na meczu w ramach jakiegoś zorganizowanego klubu może być problem :]

niektóre umowy NW przewidują wypłatę świadczenia za pobyt w szpitalu o ile ten pobyt miał bezpośredni związek z wypadkiem, wszystko zależy od wariantu ubezpieczenia wybranego przez Twoją szkołę

1. powinni poinformować (w końcu mają to napisane na polisie - wystarczy przeczytać ;) ) ale jak tego nie zrobią to możesz się tego dowiedzieć od TU

2. wszystko zależy od tego w którym wariancie jest zawarta umowa ubezpieczenia - jeśli wypłata będzie na podstawie tabeli to możesz składać wniosek już teraz, a jak na podstawie orzeczenia komisji to najlepiej po wyjęciu śrub i rehabilitacji (jeśli jakąś będziesz miał). Chociaż na upartego i przy tym wariancie możesz składać wniosek już teraz i albo każą Ci czekać na zakończenie rehabilitacji zanim wyślą na komisję albo jak trzeba będzie długo czekać na koniec rehabilitacji wyślą na komisję i zapłacą zaliczkę a po zakończeniu rehabilitacji znów wyślą na komisję i dopłacą