birmingam Posted June 3, 2007 Share Posted June 3, 2007 Witampracuje na budowie w anglii,wczoraj runąłem wraz z rusztowaniem z budynku (na szczęście niewielki cottage, więc jakoś żyjęzłamałem nogę (złamanie otwarte, cholernie bolało)teraz jestem na zwolnieniumoim zdaniem to wina pracodawcy, bo nie zqabezpieczył rusztowania, mogę teraz go pozwać o kasę? przez niego nie mogę pracować! pomóżcienar Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
krakra Posted June 6, 2007 Share Posted June 6, 2007 pewnie że możesz, anglia to rynek bardziej przyjazny poszkodowanemu, niż w polsce, gdzie wciąż chroni sie ubezpieczalnie! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gandalf Posted August 28, 2007 Share Posted August 28, 2007 Witam pracuje w kuchni podczas krojenia warzyw odciolem sobie boczna czesc malego palca prawej reki ubytek byl dosc znaczny spedzilem 2 doby w szpitalu podas kturych zostala przeprowadzona operacja przeniesienia ubytku skury z dloni najprawdopodobniej nie bede w stanie wykonywac pracy przez nastepne cztery tygodnie,niewiem czy podczas tego zajscia deska mi sie ruszyla nie potrfie odp czy bylo to spowodowane moja wina?czy podczas nieobecnosci w pracy powinienem uzyskac 100%wynagrodzenia?czy nalez sie mi jakies odszkodowanie? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wypadekanglia.pl Posted September 3, 2007 Share Posted September 3, 2007 na to pytanie padła odpowiedź w innym wątku:http://www.odzyskaj.info/viewtopic.php?id=375 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomek77 Posted September 5, 2007 Share Posted September 5, 2007 podczas pracy na budowie spadłem z rusztowania ,złamałem noge,obie ręce.miałem uraz głowy,szczęki prosze napiszcie w jakiej wysokości należy mi się odszkodowanie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wypadekanglia.pl Posted September 17, 2007 Share Posted September 17, 2007 tomek77 wrote: podczas pracy na budowie spadłem z rusztowania ,złamałem noge,obie ręce.miałem uraz głowy,szczęki prosze napiszcie w jakiej wysokości należy mi się odszkodowanie wysokości odszkodowania nie można oszacować na odległość, konieczne są badania, niewątpliwie jednak będzie to kwota satysfakcjonującego poszkodowanego. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts