Jump to content
Forum Odszkodowania

Upadek z rusztowania na budowie

birmingam
 Share

Recommended Posts

Witam

pracuje na budowie w anglii,

wczoraj runąłem wraz z rusztowaniem z budynku (na szczęście niewielki cottage, więc jakoś żyję;)

złamałem nogę (złamanie otwarte, cholernie bolało)

teraz jestem na zwolnieniu

moim zdaniem to wina pracodawcy, bo nie zqabezpieczył rusztowania, mogę teraz go pozwać o kasę? przez niego nie mogę pracować! pomóżcie

nar

• 2 months later...
Witam pracuje w kuchni podczas krojenia warzyw odciolem sobie boczna czesc malego palca prawej reki ubytek byl dosc znaczny spedzilem 2 doby w szpitalu podas kturych zostala przeprowadzona operacja przeniesienia ubytku skury z dloni najprawdopodobniej nie bede w stanie wykonywac pracy przez nastepne cztery tygodnie,niewiem czy podczas tego zajscia deska mi sie ruszyla nie potrfie odp czy bylo to spowodowane moja wina?czy podczas nieobecnosci w pracy powinienem uzyskac 100%wynagrodzenia?czy nalez sie mi jakies odszkodowanie?

podczas pracy na budowie spadłem z rusztowania ,złamałem noge,obie ręce.miałem uraz głowy,szczęki prosze napiszcie w jakiej wysokości należy mi się odszkodowanie

• 2 weeks later...

tomek77 wrote:

podczas pracy na budowie spadłem z rusztowania ,złamałem noge,obie ręce.miałem uraz głowy,szczęki prosze napiszcie w jakiej wysokości należy mi się odszkodowanie

wysokości odszkodowania nie można oszacować na odległość, konieczne są badania, niewątpliwie jednak będzie to kwota satysfakcjonującego poszkodowanego.