pizj Opublikowano 28 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2008 Witam.Dwa tygodnie temu zwichnąłem sobie nogę w pracy,zgłosiłem wypadek behapowiec spisał protokół oraz potrzebne dokumenty.Za tydzień kończy mi się zwolnienie L-4 i mam się zgłosić do lekarza na kontrole. Czy potrzebuje od lekarza jakiegoś zaświadczenia np:że jestem zdolny do pracy??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
behapowka Opublikowano 28 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2008 Po niezdolnosci do pracy trwającej więcej niż 30 dni musisz póść na badania kontrolne ( skierowanie wystawia pracodawca) do lekarza medycyny pracy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pizj Opublikowano 28 Listopada 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2008 Rozumiem że mając 23 dni zwolnienia nie potrzebuje takiego dokumentu.Podsumowując wracam do pracy i pracuje dalej co oznacza koniec mojego leczenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ewania Opublikowano 28 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2008 Weż z sobą do lekarza druk N9 http://www.serwisbhp.pl/body/formularze/n9.pdf?PHPSESSID=7bdb24df6894d205d6d01ddee073a528 - i poproś lekarza o wypełnienie i stwierdzenie na nim, ze leczenie zostalo zakonczone. Bedzie Ci to potrzebne do starania sie o jednorazowe odszkodowanie (jesli leczenie juz zostalo zakonczone).Poczytaj też to: http://e-rachunkowosc.pl/artykul.php?view=79 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pizj Opublikowano 28 Listopada 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2008 Bardzo dziękuje za pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ewania Opublikowano 29 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2008 PAMIETAJ, ze N9 jest wazne 30 dni. W tym czasie musisz zlozyc wraz z tym N9 wniosek o przyznanie jednorazowego odszkodowania. Skladasz to u pracodawcy a pracodawca po dolaczeniu dokumentacji powypadkowej przesyla komplet do ZUS. Pozniej ZUS zaprosi Cie przed oblicze lekarza orzecznika i przyzna (albo i nie odszkodowanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
behapowka Opublikowano 30 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2008 pizj wrote: Rozumiem że mając 23 dni zwolnienia nie potrzebuje takiego dokumentu.Podsumowując wracam do pracy i pracuje dalej co oznacza koniec mojego leczenia. Dokładnie tak, dopiero kiedy będziesz starać się o jednorazowe odszkodowanie z ZUS potrzebne będzie zaświadczenie o stanie zdrowia N9 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi