Witam.Dwa tygodnie temu zwichnąłem sobie nogę w pracy,zgłosiłem wypadek behapowiec spisał protokół oraz potrzebne dokumenty.Za tydzień kończy mi się zwolnienie L-4 i mam się zgłosić do lekarza na kontrole. Czy potrzebuje od lekarza jakiegoś zaświadczenia np:że jestem zdolny do pracy???
zwichnięcie stawu skokowego w pracy
Założył pizj, 28 listopada 2008 · 506 wyświetleń
Po niezdolnosci do pracy trwającej więcej niż 30 dni musisz póść na badania kontrolne ( skierowanie wystawia pracodawca) do lekarza medycyny pracy.
Rozumiem że mając 23 dni zwolnienia nie potrzebuje takiego dokumentu.Podsumowując wracam do pracy i pracuje dalej co oznacza koniec mojego leczenia.
Weż z sobą do lekarza druk N9 link zewnętrzny zablokowany - i poproś lekarza o wypełnienie i stwierdzenie na nim, ze leczenie zostalo zakonczone. Bedzie Ci to potrzebne do starania sie o jednorazowe odszkodowanie (jesli leczenie juz zostalo zakonczone).
Poczytaj też to: link zewnętrzny zablokowany
Bardzo dziękuje za pomoc
🙂 PAMIETAJ, ze N9 jest wazne 30 dni. W tym czasie musisz zlozyc wraz z tym N9 wniosek o przyznanie jednorazowego odszkodowania. Skladasz to u pracodawcy a pracodawca po dolaczeniu dokumentacji powypadkowej przesyla komplet do ZUS. Pozniej ZUS zaprosi Cie przed oblicze lekarza orzecznika i przyzna (albo i nie 😉 odszkodowanie.
pizj napisał(a):
Rozumiem że mając 23 dni zwolnienia nie potrzebuje takiego dokumentu.Podsumowując wracam do pracy i pracuje dalej co oznacza koniec mojego leczenia.
Dokładnie tak, dopiero kiedy będziesz starać się o jednorazowe odszkodowanie z ZUS potrzebne będzie zaświadczenie o stanie zdrowia N9