Darekk Opublikowano 20 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2008 witam 2 miesiące temu zlamalem reke , złamaniu ulegla jedna z kosci przedramienia.2 dni temu zdjeto mi gips.Po zdjeciu gipsu prawie wogole nie moglem zginac i prostowac reki,dzis jest troszke lepiej poniewaz staram sie jak najwiecej zginac i prostowac reke(rozruszac) . Jak długo trwa rehabilitacja po takim urazie ? jakie cwiczenia pozwolą mi szybciej wrócić do formy ? Z góry dziękuje za odpowiedź i bardzo się ciesze ze znalazłem to Forum Darek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domyslsie Opublikowano 20 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2008 Witam. Mam taki drobny problem. 8 sierpnia tego roku złamałem rękę: wieloodłamowe przezstawowe złamanie dalszych nasad obu kości przedramienia. Szczęście w nieszczęściu, że to lewa ręka. Początkowo miałem gips za łokieć, po 4,5 tygodniach zmieniono mi gips na krótszy do łokcia. Lekarz jest trochę małomówny, także sam nie wiem w jakim stanie jest ta ręka, ale nie powinno być źle skoro zmieniono mi gips na krótszy. Zapomniałem napisać, że nie byłem operowany, tylko nastawiano mi rękę pod narkozą. Gipsu mi jeszcze nie zdjęto, ale kolejną wizytę u lekarza mam w najbliższy wtorek ( 23 września ) i wg tego co lekarz mówił to już będzie ostatnia wizyta. Czy może mi ktoś poradzić coś na temat rehabilitacji? Jakie ćwiczenia, bądź zakłady rehabilitacyjne polecacie ( Białystok i okolice )? I najważniejsze jak bardzo ograniczona będzie ruchomość stawu nadgarstkowego?Dziękuję z góry za odpowiedź.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domyslsie Opublikowano 28 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2008 Widzę, że nie ma ekspertów w tej dziedzinie to może pomożecie mi w sprawie odszkodowania? chciałbym się dowiedzieć kiedy trzeba składać wniosek.. czy po zdjęciu gipsu, czy po zakończeniu leczenia? stało się to jak grałem w piłkę nożną i byłem ubezpieczony przez klub i uczelnię, czy mogę się starać o 2 odszkodowania ?Dzięki z góry za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darekk Opublikowano 2 Grudnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2008 Moge liczyc na jakas odpowiedz?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anita Opublikowano 2 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2008 nie mam doswiadczenia w rehabilitacji złamanej ręki, najlepiej jakbys zapytał o to twojego ortopedy lub tez wez zdjecia rtg i udaj sie z nimi do fizjoterapeuty. Ale jestem pewna ze w koncu ją rozruszasz i bedzie ok ,bo podobnie jak w kazdym złamaniu zeby wrocic do formy trzeba sie uzbroic w cierpliwosc i cwiczyc, pozdrawiam i powodzenia. ps. ja bym ruszała nadgarstkiem i probowalabym zginac...ale delikatnie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darekk Opublikowano 3 Grudnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2008 Ok dzieki za podpowiedz;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi