neomi212 Opublikowano 30 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2008 Witam . W październiku 2007 miałem wypadek w pracy. Podczas tego wypadku doznałem złamania dwóch kości śródstopia z przemieszczeniem, i liczne szycia łydek. Przeszedłem dwie operacje - pierwsza włożenie blaszek z ustawieniem kości, druga ( po roku) usunięcie blaszek, niestety jedna blaszka musiała zostać w stopie . Obecnie od dnia wypadku minęło 1.5 roku dalej utykam na nogę. Dostałem od lekarza decyzje o zakończeniu leczenia i byłem na komisji w ZUSie. Lekarz orzecznik przyznał mi 10% uszczerbku na zdrowiu na 20% możliwych jak powiedział. Czy to dużo czy powinienem się odwoływać ? jeśli się odwołam to czy istnieje możliwość ze inny lekarz orzecznik da mi mniej niż pierwotne 10 % ? proszę o odpowiedz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
imported_michal Opublikowano 5 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2008 niestety nie posiadam wiedzy w tym temacie, ale pamiętaj, że aby się skutecznie odwołać musisz posiadać jakąś wiedzę na ten temat. Czy zaglądałeś do tabel uszczerbków ZUSowskich.Ewania powinna Ci pomóc w tej sprawie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ewania Opublikowano 5 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2008 Dziękuję, Michale za wiarę we mnie - ale zupełnie nie jestem specjalistą od spraw ZUSowskich - w tym rowniez od ustalania wysokości odszkodowan przez ZUS.Proponuję neomi212 zajrzeć i zapytac tutaj: http://www.4un.pl/forum/viewforum.php?f=18&sid=0d196e0be36f4c99e82b319bda4e9fa3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi