Dariusz Opublikowano 1 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2008 Jadac do pracy na roweze potracil mnie samochod na skszyzowaniu w wyniku czego zlamalem obojczyk.policja byla na miejscu spisalem protokul z czego wynika ze to byla moja wina bo pszejechalem na czerwonym , chociasz czerwone swiatlo zmienilo sie w momecie gdy bylem w polowie drogi na tym skrzyzowaniu.bylem w szpitalu zrobiono mi badania i odwieziono do domu.Mam pytanie czy przyslugoje mi odszkodowanie, mam kontrakt roczny i ubespieczenie co powinienem zrobic i gdzie sie udac,jakie papiery skapletowac. z gory dziekoje za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
imported_michal Opublikowano 5 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2008 jeżeli uznano Cię winnym wypadku, niestety nie ma możliwości uzyskania odszkodowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damian1910 Opublikowano 30 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2010 potracil mnie skuter w holandi polamal mi noge mam sruby i druty w nodze pszeszczep skury itp lezalem 2 miesiace w szpitalu nie bylem ubespieczony ani w polsce ani tam za szpital wyszko mi 24 tysioce euro do zaplaty.sprawca wypadku nie pszyznaje sie do winy.czy mam szanse zeby to on zaplacil za szpital i czy moge dostac odszkodowanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
imported_gawel Opublikowano 8 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2013 damian1910 wrote:potracil mnie skuter w holandi polamal mi noge mam sruby i druty w nodze pszeszczep skury itp lezalem 2 miesiace w szpitalu nie bylem ubespieczony ani w polsce ani tam za szpital wyszko mi 24 tysioce euro do zaplaty.sprawca wypadku nie pszyznaje sie do winy.czy mam szanse zeby to on zaplacil za szpital i czy moge dostac odszkodowanie?Jeśli została stwierdzona wina kierowcy skutera to jak najbardziej możesz starać się o odszkodowanie z jego oc.Czy na miejscu zdarzenia była policja?Wystarczy, że zgłosisz się do firmy zajmującej się dochodzeniem odszkodowań. Powinni zająć się twoją sprawą. Tym bardziej że miałeś bardzo poważne obrażenia. Musiałbyś im tylko dostarczyć wszystkie dokumenty dotyczące tego zdarzenia. Oczywiście jeśli to ty byłeś sprawcą nie możesz starać się o odszkodowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
k.chlapeksokrates-odszkod Opublikowano 8 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2013 damian1910 wrote: potracil mnie skuter w holandi polamal mi noge mam sruby i druty w nodze pszeszczep skury itp lezalem 2 miesiace w szpitalu nie bylem ubespieczony ani w polsce ani tam za szpital wyszko mi 24 tysioce euro do zaplaty.sprawca wypadku nie pszyznaje sie do winy.czy mam szanse zeby to on zaplacil za szpital i czy moge dostac odszkodowanie? to bardzo wazne by byla policja i by wina byla potwierdzona wazne by zbierac wszystkie dokumenty chetnie pomoge moj nick to numer tel w razie dodatkowych pytan prosze o kontakt odszkodowanie sie nalezy z oc sprawcy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi