Skocz do zawartości
Forum Odszkodowania

Czy mogę jeszcze się starać w ZUS o odszkodowanie za wypadek...

krzysieknie
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.Mam taki problem.Na początku czerwca uległem wypadkowi.Grając w piłke upadłem tak nieszczęsliwie że musiałem zostać poddany zabiegowi artroskopi kolana.Wypadek miał miejsce w niedziele wieczorem ale zdażenie to miało miejsce podczas treningu pracowników naszej jednostki przed zawodami ogólnopolskimi.Byłem wpisany na liste uczestnikiów którzy mieli być oddelegowani na te zawody.Niestety od dnia następnego po zdarzeniu byłem przez 2msc na zwolnieniu.Potem miesiąc chodziełm do pracy i znowu miesiąc zwolneinia już po zabiegu.I teraz temat ten powrócił gdy po rechabilitacji chce starać sie o odszkodowanie.Bezpośrednio po wypadku nikt nie spisał tego jako zdażenia wypadkowego w pracy bo przecież nie było w pracy,ale czy podczas pełnienia niejako obowiązków do których byłem oddelegowany można spisać np teraz takie pismo.Świadkowie są, bo było nas z 12 pracowników z mojej firmy i czy jako niedopatrzenie da się to jeszcze wyprostować czy już nie warto wracać do tej sprawy?Dziekuje za odpowiedź.Krzysztof

W swietle istniejącego orzecznictwa - wypadek podczas tego typu zawodow (a treningu niedzielnego pewnie tym bardziej) nie bedzie wypadkiem przy pracy, przykro mi.

O odszkodowanie powinienes sie starac ze swojego ubezpieczenia w Towarzystwie Ubezpieczeniowym - jesli takie ubezpieczenie opłacasz.