golonka Opublikowano 7 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2008 Miałam wypadek w szkole, spadłam ze schodów. Nie mam juz gipsu, zwolnienie z wf mam do końca grudnia, jednakze wizyte u rehabilitanta mam dopiero w lutym. I teraz takie pytanko: kiedy mam złozyc wniosek juz teraz, czy po zakonczeniu rehabilitacji. A i jeszcze coś: tam pisze zeby dac wszytsko dokumenty zwiazane z leczeniem- włącznie ze zdjeciem RTG, a jak ja go nie mam?? I czy wystarczy ze ja skseruje karte zdrowia od lekarza?? bo ten lekarz w mojej miejscowosci jest raz w tygodniu, i kolejki sa do niego strasznie długie. Z góry dzieki za odpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwakwa Opublikowano 7 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2008 jak nie masz zdjęcia to daj opis chociaż .A wniosek o odszkodowanie z NW jak trozumiem? możesz już teraz przekazać ubezpieczalni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
protektor Opublikowano 10 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2008 Suma ubepieczenia w szkolnej polisie bywa niska. Uzyskanie wyższego odszkodowania może okazac się kłopotliwe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blabus Opublikowano 13 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2008 a w którym wariancie jest zawarta umowa ubezpieczenia? wypłata będzie na podstawie tabeli czy przeprowadzą komisję? jeśli na podstawie tabeli to TU będzie jedynie obchodził dokument gdzie jest diagnoza (może być nawet jeden "świstek" byle by miał potwierdzenie daty zajścia zdarzenia i diagnozę), ale jeśli na podstawie orzeczenia komisji - dla Ciebie lepiej byłoby przedstawić wszystkie dokumenty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szkoda Opublikowano 17 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2011 golonka wrote:Miałam wypadek w szkole, spadłam ze schodów. Nie mam juz gipsu, zwolnienie z wf mam do końca grudnia, jednakze wizyte u rehabilitanta mam dopiero w lutym. I teraz takie pytanko: kiedy mam złozyc wniosek juz teraz, czy po zakonczeniu rehabilitacji.A i jeszcze coś: tam pisze zeby dac wszytsko dokumenty zwiazane z leczeniem- włącznie ze zdjeciem RTG, a jak ja go nie mam?? I czy wystarczy ze ja skseruje karte zdrowia od lekarza?? bo ten lekarz w mojej miejscowosci jest raz w tygodniu, i kolejki sa do niego strasznie długie.Z góry dzieki za odpowiedzi 1) Jeśli likwidowana jest szkoda z ubezpieczenia dobrowolnego NNW wymagany jet zakończony okres leczenia i rehabilitacji- jednak zawsze może zachodzić wyjątek, że trzeba zgłosić szkodę wcześniej choćby z uwagi na dobiegający okres przedawnienia 3 lat. Taki wymóg zakończenia procesu leczenia jest uwarunkowwany tym, że z ubezpieczenia dobrowolnego NNW wypłacane jest tylko odszkodowanie jako iloczyn trwałego uszczerbku na zdrowiu i sumy ubezpieczenia. Wobec tego ocena stanu narządu możliwa jest dopiero po etapie leczenia i rehabilitacji;2) Wówczas przynajmniej opis;3) Trzeba załączyć wszelką dokumentację medyczną; Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi