Skocz do zawartości
Forum Odszkodowania

kiedy i gdzie na rehabilitację??????????

niuska649
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Czy mogę sobie wybrać ośrodek rehabilitacyjny na który skieruje mnie lekarz??

Jak długo trwa rehabilitacja??

Czy koszty dowozu na rehabilitację pokrywa NFZ??

Jestem z okolic Starogardu Gdańskiego...

Jeśli zostałaś skierowana na rehabilitację, masz możliwość wyboru zarówno terapeuty, ośrodka rehabilitacyjnego oraz czy będzie to leczenie prywatne czy pokryte przez NFZ. Rehabilitacja oczywiście powinna trwać tak długo jak tylko tego wymaga twój stan zdrowia. Co do kosztów z dojazdem to musisz pokryć je sama, natomiast warto wystąpić o taki ich zwrot, jak i sam koszt rehabilitacji

• 8 miesięcy temu...

Kto może skierować na taka rehabilitacje? CZy może to zrobić tylko lekarz prowadzący leczenie w szpitalu w którym lerzałam po wypadku? CZy może to zrobić np. lekarz rodzinny?

Jak mogę załatwić zeby koszty pokryło NFZ?

Czy możecie polecić jakiś dobry ośrodek dla kogoś po licznych złamaniach miednicy?

• 2 lata później...
na rehabilitację wyjechałem do sanatorium znajdującego się w malowniczej miejscowości Nowy Dwór. Polecam Ci serdecznie to miejsce, bo jest to chyba najlepszy ośrodek w Polsce. Wnioskuję to z relacji innych ludzi z turnusu jak również z tego co dowiedziałem się przed jego odbyciem. Możesz wejść sobie na stronę i rzucić okiem na zabiegi, które są tam przeprowadzane.

Nowy Dwór to faktycznie dobra klinika. Przyjeżdżasz na badanie wstępne i dopiero lekarze diagnozują czy pobyt w ośrodku jest w stanie jakoś ci pomóc. Nie są nastawieni po prostu na zarobieniu jak największej ilości pieniędzy, ale na faktycznym pomaganiu pacjentom. To się chwali, bo inne ośrodki już nie praktykują tej polityki.

• 3 tygodnie później...

Jeśli mogę podpowiedzieć to polecam gabinet Pana Dominika , znajdujący się w Gdańsku, o pełnej nazwie : Gabinet Rehabilitacji Funkcjonalnej Dominik Zaglaniczny. Nie masz aż tak daleko ze Starogardu.

Poszukaj sobie stronki, zapoznaj się, ma przystępne ceny i jest bardzo skuteczny. Pozdrawiam! :)

• 4 miesiące temu...
  • 5 miesięcy temu...

BEZPŁATNE PORADY I KONSULTACJE FIZJOTERAPEUTYCZNE 08.09.2012.

Z okazji I Ogólnopolskich Obchodów Światowego Dnia Fizjoterapii 8 września 2012 Serdecznie zapraszamy na bezpłatne konsultacje i porady fizjoterapeutyczne do naszego gabinetu.

Konsultacje:

-niemowląt i dzieci starszych

opóźnienia ruchowe,skoliozy,wady postawy

schorzenia neurologiczne,ortopedyczne i inne

-dorosłych:

dolegliwości bólowe kręgosłupa,

stany pourazowe,

endoprotezy,

schorzenia neurologiczne: SM,SLA,

udar,stwardnienie rozsiane i inne

Gabinet diagnostyczno-rehabilitacyjny Reha Plus ul. Łużycka 19, Kraków

Porady w godzinach 10-14.00, wymagana jest wcześniejsza rejestracja tel. (12) 655 59 09.