Pelias Opublikowano 9 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2008 W listopadzie br. miałam wypadek samochodowy w drodze do pracy. Złapałam gumę w wyniku tego straciłam panowanie nad autem i uderzełam w drzewo. Dopiero opuściłam szpital mam uszkodzone kręgi szyjne i problemy neurologiczne. W pracy jestem ubezpieczona w ubiezpieczeniu grupowym. Jaki jest tok postępowania, aby starać się o odszkodowanie z ubezpieczenia grupowego. Czy mogę starać się o odszkodowanie z tytłu NW auta(miałam OC, AC i NW) ubezpieczyciel Uniqua. Czy są inne warianty dochodzenia odszkodowania niż ww. pozdrawiam i proszę o odpowiedź Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
falenica Opublikowano 10 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2008 Ponieważ jest to wypadek losowy i nie ma tutaj bezpośrednio sprawcy zaistniałej sytuacji możesz się starać od ubezpieczyciela o odszkodowanie z tyt. NW auta oraz z AC uszkodzonego pojazdu. Dodatkowo, jako że wypadek wydarzył się w drodze do pracy (przydaliby się świadkowie) również przysługuje Ci odszkodowanie z tytułu ubezpieczenia grupowego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi