MLODYNA5 Opublikowano 9 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2008 witam! mam do Was pytanie, mianowicie...wczoraj na skrzyżowaniu kobieta nie ustąpiła mi pierwszeństwa i w ten sposób doprowadziła do zderzenia ze mną. sprawcę wypadku jak rózniez pasażerke auta prowadzonego przeze mnie (mamę) zabrało pogotowie do szpitala. po badaniu (wykonaniu rentgena czaszki) moja mama z gigantycznym siniakiem na czole została wypisana ze szpitala. w obu przypadkach (tzn sprawca jak i moja mama) szcześliwie skończyło sie tylko na ogolnym potłuczeniu, kilkunastu siniakach itp itd. oczywiście zdrowie jest najważniejsze i jestem szczęsliwy ze nic nikomu się nie stało lecz...nie ukrywam, że teraz, juz na spokojnie po całym zajsciu jestem cholernie rozgoryczony bo po prostu ... żal mi auta. (strasznie o nie dbałem) poza tym dojezdzałem nim 80km do pracy i teraz mam również i z tym problem. no ale wracając do sedna... nie bede tu ściemniał po prostu: zależy mi teraz na kasie i chce wyciągnąc ile się tylko da. wiec pomijajać juz naprawę mojego auta pomyslałem, czy maja mama mogłaby róznież wystapić o jakieś odszkodowanie? czy ma w ogóle ku temu jakieś podstawy? (posiada jedynie wypis ze szpitala, na którym jest coś nabazgrane - cholera wie co)jest sens w ogóle sobie tym głowe zawracać? wiem, że pomogłoby w tym jakieś dalsze leczenie no ale bez przesady, nie ma takiej potrzeby.z góry dziękuje za odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
falenica Opublikowano 10 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2008 Jeśli sprawcą wypadku jest inny kierowca, a tak jest właśnie w Twoim przypadku to zarówno Ty jak i mama powinniście domagać się odszkodowania zarówno za uszkodzony lub zniszczony samochód, ale tez za koszty związane z leczeniem mamy i powrotem jej do zdrowia. Warto również wystąpić o roszczenie za doznany ból i cierpienie, jak też uszczerbku w sferze emocjonalnej. Mimo niewielkich obrażeń i braku konieczności dalszego leczenia polecam walczyć o przysługujące odszkodowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
protektor Opublikowano 10 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2008 Tak jest. Warto podjąc działania i dochodzic roszczeń. Istotna będzie dokumentacja, którą należy skompletowac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi