Wypadek samochodowy we Włoszech w konsekwencji śmierć siostry
Założył bozna, 9 grudnia 2008 · 539 wyświetleń
witaj,
sprawa bardzo to trudna, dla nas na forum to nowość, nikt tutaj nie miał doczynienia z wypadkiem i dochodzeniem roszczenia we Włoszech. Ja również nie znam unormowań prawa włoskiego i nie wiem jak orzecznictwo i sądy w tym kraju rozpatrują przypadki takie jak Twój. Najlepszym wyjściem z sytuacji byłoby skonsultowanie sprawy z jeszcze innym włoskim adwokatem, ale najlepiej takim który ma polskie korzenie i bez problemu się z nim dogadasz. Nie mam pojęcia czy kwota zaproponowana przez sąd jest sprawiedliwa. Można domniemywać, że tak choćby ze względu, że na pewno powołano biegłego który oceniał straty poszkdowanych. Ponadto w polsce również nie wypłacają "kokosów" bliskim osoby zmarłej z tytułu pogorszenia sytuacji życiwej (czyt. finansowej), a dopiero od niedawna mamy zadośćuczynienie dla bliskich zmarłej osoby.
agnieszkaf napisał(a):
Skoro wypadek był we Włoszech zgłoś się do Kancelarii Adwokackiej WS LEX, która działa zarówno na terenie Włoch jak i Polski Korzystałam i jestem bardzo zadowolona. Pomogli mi wywalczyć dobre odszkodowanie po wypadku we Włoszech.
Myślę, że przez 10 lat to już sobie poradzili ze sprawą, ale rozumiem - reklama ponad wszystko 😉