bochenek Opublikowano 12 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2008 Witam. Tak mnie zainspirowało do stworzenia wątku. Na pierwszy rzut oka moze sie wydac dziwny, ale Ci co maja stycznosc z odszkdowaniami pewnie zrozumieja, ze moze byc przydatny:) Mianowicie chodzi mi o to, alby wpisywac znane kwoty odszkodowania z polisy OC sprawcy (maksymalne kwoty) jakie ubezpieczalnie wypłacają na podstawie oswiadczenia z miejsca zdarzenia.To moze byc przydatna informacja dla osob, ktore czekaja az sprawca laskawie odpisze na pismo z ubezpieczalni posiadajac caly czas oswiadczenie z podpisem sprawcy.Latwiej moze bedzie cos osiagnac, jak sie bedzie wiedzialo mniej wiecej do jakiej kwoty mozna sie klocic:)Wiadomo, ze kazda firma ma jakies swoje zasady, wiec poszkodowanym moze to nieco rozjasnic. Dla mnie smieszne jest dawanie odmowy wyplaty na brak potwierdzenia sprawcy, gdy posiada sie oswiadczenie z miejsca zdarzenia, a sprawca nie odpisuje ubezpieczalni, no ale co tam:) Mysle, ze jasno sie wyrazilem i mam nadzieje, ze moj temat znajdzie rozmowcow:) Z moich propozycji na poczatek, to wiem, ze w Hestii/MTU bez problemu wyplacaja na kwoty okolo 5000. Moze wiecej, wiem o kwotach 5000:)Z kolei Alianz robi juz problem z kwta 5000. Jak to wyglada w innych ubezpieczalniach? pozdrawiam:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bochenek Opublikowano 14 Grudnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2008 No halo, nikt nie chce sie podzielic swoja wiedza? No nie wierze, ze nikt nie spotkal sie za jakims limitem i nikt nie wie nic na ten temat:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
himera Opublikowano 14 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2008 No hej z tymi limitami to różnie bywa moim zdaniem wiem ze link4 nie robił problemów do 4 tys. zł ale też wiem że jak się trafiła inna osoba w likwidacji to już takie problemy robili także nie wiem czy jest to jakaś odgórna polityka firmy czy po prostu pewna dowolność w rękach osoby prowadzącej likwidacje szkody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi